img

Съжаляваме, но вашето спортно оборудване е отвратително

/
/
/
1168 Views

Скорошно проучване, показа, че микробите във вашето оборудване за групови фитнес упражнения са в повече. Резултатите не бяха добри!

За любителите на груповия фитнес, имаме някои лоши новини: екипировката в любимия Ви клас прави тоалетната седалка да изглежда като чиста чиния за вечеря.

Проучване на ellipticalreviews.com разглежда колко са микробите в оборудването в най-популярните класове за фитнес, включително CrossFit, гореща йога, спининг и други.

Проучването измерва микробите, които са по постелките за йога, обувките за Канго Джъмп и т.н..

Като цяло, резултатите бяха доста покъртителни.

CrossFit щангата беше част от оборудването, в което се появиха най-много микроби, цели 153,410 CFU. (За справка тоалетната седалка съдържа 3200 CFU). Постелката за гореща йога е второто най-замърсено оборудване, което се измерва на 25,533 CFU.

Но не всяко оборудване е изпълнено с микроби. Както копчето за съпротива от класа за въртене, така и дървената пръчки от barre класа са по-чисти от тоалетната седалка, измерени съответно на 13,3 и 10 CFU. Добра новина е, че велоаргуметъра не е толкова лош, колкото си мислите.

Оборудването в класа за групов фитнес е доста мръсно. Честно казано, фитнеса като цяло е такъв. И докато не винаги трябва да се страхувате от микроби, има няколко лесни стъпки, които можете да предприемете във фитнеса, за да ограничите шансовете си да хванете заболяване:

  • да имате навика да избършете вашето оборудване преди употреба;
  • избършете оборудването си и след като го приключите;
  • измийте ръцете си добре след тренировката. Също така, вземете душ, защото никога не бива да подлагате другите на пост-тренировка.

От тук можете да се запознаете с пълния текст на проучването.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!