img

20 съвета за живота – част 1

/
/
/
893 Views

Животът е един него го изживеем по най-добрия начин.

1. Научавайте по нещо всеки ден.

Не просто ще тренирате паметта си и изострите ума си, но и ще имате огромна библиотека от цитати, философии, поезия и пословици, с които да подплатите аргументите си.

2. Опитайте се да намалите привързаността си към вещи и материални неща.

Хората привързани към вещи имат много проблеми, защото е почти неизбежно да загубят част от тях или да им бъдат отнети. Животът Ви ще бъде много по-съдържателен ако обръщате повече внимание на хората и чувствата им.

3. Опознайте света.

Станете изследовател и гледайте на света като на джунгла. Наблюдавайте малките неща, сякаш те са най-уникалното нещо. Излезте от зоната си на комфорт и се опитайте да изживеете колкото се може по-разнообразни усещания и емоции. Светът има много да Ви покаже, възползвайте се от това!

4. Не забравяйте имената на хората.

Накарайте околните да се чувстват забелязани и оценени, не се знае кога животът ще Ви срещне отново и до кого ще опрете за помощ. Не е трудно просто при запознанство с някого, след като събеседник Ви си каже името, го повторете няколко пъти на ум, за да се запамети в главата Ви. По възможност в разговора използвайте повече пъти своето име, за да може новият Ви познат да го запомни по-лесно. В краен случай, ако наистина имате трудности, римувайте имената на ум.

5. Влезте във форма!

С добра форма, не просто ще изглеждате по-добре, Вие ще имате по-крепко здраве, по-голямо самочувствие и повече успехи в любовта.

6.Научете се да се съсредоточавате само върху настоящето.

Няма как да промените миналото, така че е безсмислено да се връщате назад, освен ако не анализирате грешките си и ако си взимате поуки от тях. Бъдещето е следсвие от действията Ви в настоящето. Учете се от миналото, за да сте по-добри днес и ще успеете в бъдеще!

7. Живейте в момента.

Дори последните 10 минути са минало. Така че живейте точно в този момент, за да бъдете по-щастливи.

8. Усмихвайте се по-често.

Всеки път, когато се усмихнете, мозъкът Ви отделя серотонин, хормон на щастието. Усмивката е естествен начин сами да се направите щастливи. Много хора дори се усмихват в продължение на 5 минути сутрин, за да им тръгне добре деня. Усмивката е много мощен инструмент, който за съжаление се използва все о рядко. И не забравяйте – щастието води до усмивки, а усмивките до щастие.

9. Пийте вода.

Хидратацията е изключително важна за здравето. Содата например, няма никакво хранително съдържание, пиенето й е все едно да сипете захар и сироп в чашата си. Вместо това напълнете чашата си с живот, като си сипете вода. 10 чаши на ден е оптималното количество, а Вие по колко пиете напоследък?

10. Не взимайте живота толкова на сериозно.

Научете се да се смеете на малките неща. Надсмивайте се на грешките и неуспехите си и бъдете благодари, че сте си научили урока. И най-важното – правете неща, които Ви радват.

20 съвета и тайни за живота – част 2

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!