img

Въпроси за първа среща

/
/
/
1919 Views

Пет въпроса, които да зададеш на първа среща, за да можеш да стигнеш до втора

Всички сме изпадали в тази ситуация: Момичето е готино, смятате, че има някаква химия между вас (тя се отказа от второ питие, нали?), но разговорът не върви гладко. Преминали сте през всичките си обичайни въпроси за първа среща, които са на практика версия за възрастни на МВП (местоживеене, възраст, пол) от средното училище и се чувствате изчерпан. Ако искате вашите срещи да протичат по-приятно, а може би дори да доведат до повече от една срещи или връзка, трябва да имате и по-интересни и откриващи душата въпроси, които да пуснете по време на разговора.

Експертът по връзките Мегън Биърс казва, че ако целта на първата среща е да видите дали има възможност за нещо по-сериозно, задаването на правилните въпроси е най-бързият начин да се определи дали това е момиче, което искате да видите отново. „Задаването на въпроси като цяло внушава, че имате интерес към отсрещната страна и обратното – ако говорите само за себе си, дамата ще остане с впечатление, че намеренията ви са ограничени само до първата среща“, казва тя. „Може да откриете, че имате големи различия по някои определени теми. Дори и да сте физически привлечени към въпросната жена, да знаете тези различия от самото начало може да ви помогне да имате яснота накъде могат да отидат взаимоотношенията ви.“

Но нещата, които се предполага, че е добре да попитате, не трябва да са твърде лични или твърде сложни, защото все пак сте едва в началото на пътя. Нека експертите по запознанствата да напишат сценария за вас – вие просто се уверете, че сте запомнили репликите си, преди да се появите в ресторанта:

„Какво беше най-доброто ти пътуване, което си имала досега?“

Независимо по кое време на годината е срещата и на колко години сте, много е вероятно дамата срещу вас да е имала своето пътуване, което означава много за нея. Разговорите за пътуване обикновено са тема, която умее да свързва хората – особено ако и двамата обичате да използвате куфарите по предназначение – и която не е твърде лична, за да бъде счетена като агресивна. „Този тип въпроси могат да ви помогнат да определите до колко приключенски настроена е потенциалната ви любов – и по време на пътуванията, и в живота като цяло. Дали обича неизвестното? Дали й харесва да опитва нови неща? Отговорът на тези въпроси ще дойде с отговора на вашия въпрос“, казва Биърс. Слушайте също така как описва пътуването, съветва тя: „Ще разберете дали тя харесва луксозните хотели и шопинга или пък е фенка на къмпингуването и почивката на открито“, разказва Биърс. „Ако тя разкаже (и може да се надсмее на) различни премеждия по време на пътуването – пропуснати полети, езикови бариери, неочаквани забавяния – това може да означава, че жената е готова да се справя с предизвикателствата с високо вдигната глава.“

„Ака утре имаше почивен ден, какво би направила?“

Когато работиш със стандартен график (от 9 до 6 или нещо от сорта), лесно можете да завършите с безкраен списък от задачи, вместо да мислите за това какво бихте направили, ако нямаше да ви се наложи да загубите толкова много от времето си в работа. Вероятно момичето от другата страна на масата се чувства по същия начин и едва ли дори се замисля какво би направила, ако не й се налага да ходи на работа на следващия ден. Томас Едуардс, основателят на Professional Wingman, казва, че креативността на вашите въпроси може да промени целия разговор за един миг от скучен до страхотен. „Задавайте специфични въпроси, но нека другата страна да има шанса да развие и разкаже една история – това трябва да правите, когато наистина искате да опознаете някого“, казва Едуардс. Този въпрос ще разкрие дали тя обича да спи до късно, дали има дълъг обяд или късна закуска, дали е готова да направи нещо спонтанно като дневна екскурзия до друг близък град. Каквото и да е, то ще ви даде поглед върху това как тя обича да прекарва свободното си време и дали това е по вашия вкус.

„Трябва да ходя на още една сватба другия уикенд – изглежда, че всеки е тръгнал да се жени! И твоите ли приятели са по същия начин?“

Може да изглежда странно да си говорите за сватби на първа среща, но секс терапевтът д-р Кат Ван Кърк казва, че косвената препратка ще ви помогне да разкриете нейните емоции чрез приятелите й. „Често можете да направите някои изводи за това какво тя иска от живота чрез обсъждането на хората, до които е най-близко“, казва тя. Обърнете специално внимание на начина, по който тя описва своите приятели – дали е остра и пренебрежителна или говори за тях с любов – защото това е вероятно начина, по който ще описва и вас след време.

„Имаш ли домашен любимец“

Биърс казва, че този въпрос може да доведе до всякакви видове разговори, включително и за детството и за всякакви преживявания с животни. Ако притежанието на космат приятел е нещо, което определено искате в живота си в бъдеще, това е един лесен начин да стигнете до тази тема. Изчакайте възможност да закачите тази тема по естествен път в разговора – като когато видите куче да се разхожда по тротоара – за да направите вашия въпрос да изглежда напълно невинен. „Ако сте любител на животните или собственик на домашен любимец, това е много важна информация за вас и може да ви даде непряк поглед към нейната личност“, казва Биърс. Друг забавен начин този въпрос да отвори врати за вас? Повечето хора асоциират децата и домашните любимци под общ знаменател, така че можете да разберете дали тя иска да има деца като просто я попитате за кучетата.

„Кое е най-вълнуващото нещо, което ти предстои?“

Едуардс казва, че като я попитате какво й предстои в живота и защо това нещо я прави въодушевена, ще видите кои са нещата, които имат значение за нея. Тя би могла да спомене важна презентация пред ключови клиенти, забавно пътуване, срещата с член на семейството или идеята да направи нещо специално за приятел. Каквото и да е, вникването в нейния поглед към предстоящата програма ще ви даде някои улики за нещата, с които иска да бъде пълен животът й в бъдеще. Това също така ще ви даде възможност да говорите за нещата, които ви предстоят на вас, и защо те са специални – след това е важно да видите как тя реагира на моментите, които идват в живота ви, за да видите дали ще можете да споделите важните си моменти с нея.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!