img

Как да познаеш дали някой те лъже в онлайн чата?

/
/
/
2052 Views

Всеки скрива някой и друг детайл, но дали момичето, с което сте се запознали онлайн, лъже прекалено много?

Всички ние правим проучване на компаниите, в които мислим да кандидатстваме за работа, дестинациите, които сме замислили да посетим, дори и на ресторантите, в които обмисляме да вечеряме. Но когато става въпрос за нашите срещи, защо сме толкова непостоятелни в подготовката на нашата домашна работа?

Факт е, че има много съмнителни личности в онлайн пространството. Някоя от тези съмнителни личности може да бъде лицето в което току-що сме се запознали в някоя от социалните мрежи.

„Най-добрият начин да познаеш дали някой в интернет не се опитва да те измами е да се довериш на усета си“, казва Сара Джоунс, основател на сайта Introverted Alpha, който се опитва да помогне на умните интровертни мъже да привличат жените по естествен път. „Има ли нещо, което ви кара да се съмнявате? Ако отговорът е да, обърнете внимание на това и не правете излишни рискове“, казва Джоунс.

Дали тя изглежда променена, когато говори за бившия си, сякаш все още е привързана към него? Усещате ли нещо, което не е съвсем така? „Дали тя изглежда прекалено нетърпелива с думите и дали усещате да казва неща, които си мисли, че искате да чуете? Много ценно умение е да можеш да забележиш дали хората ти казват истината, а това е умение, което може лесно да се усъвършенства просто като обръщате повече внимание на действията на другата страна и да бъдете по-прецизни в преценката си за останалите хора“, казва Джоунс. Можете да тренирате това умение с всеки, не само на срещи, за да изградите това специфично усещане по-бързо.

Бъдете реалистични

Ако историята на момичето от чата изглежда прекалено хубава, за да бъде истина, то най-вероятно не е. „Дигиталният свят предлага усещане за бягство за всички, но някои хора приемат взимат нещата твърде далеч. Те си създават фалшиви идентичности и изживяват фантазиите си по отношение на тяхната собствена история, пътувания, професионални успехи и лични завоевания. Ако подробностите от историите по някакъв начин не ви се връзват, просто я попитайте, ако не сте разбрали“, споделя д-р Джес, сексолог. „Често можете да познаете дали някой ви лъже от неговия тон или език на тялото, така че инициирайте обаждане по телефона или скайп сесия, за да получите по-добра представа за това дали казва истината или не“, съветва д-р Джес.

Двойна проверка на нейната снимка

„Винаги е червен флаг за мен, ако всяка снимка е направена далеч в далечината или е само от рамената нагоре“, казва Били Прочида, комик и водещ на The Manwhore Podcast. „За мен това показва липса на увереност или липса на огледало. Което е глупаво, защото ако потенциалният ухажор не остане доволен от тялото, отхвърлянето лице в лице ще бъде много по-болезнено“, казва Прочида. Ако искате да видите цялата картина, кажете нещо шеговито от сорта на „Когато се видим на среща, дали ще бъдеш само една плаваща глава с рамене?“ или някакъв друг ненатрапчив начин на поискване на снимка, показваща всичко, което искате да видите. „Не забравяйте, че тя не е длъжна да ви дава снимки, но и вие също така не сте длъжни да излизате на среща с нея“, казва Прочида

Бъдете нащрек за истории, които не се връзват

„Колко различни професии и работни места тя претендира да е имала през живота си? Дали е заета, защото отива на парти за рожден ден или на погребението на майката на една приятелка? Животът на някои хора е наистина разнообразен и навсякъде, но ако историята е толкова завъртяна, че чак не е за вярване, тя може би просто не е реална“, казва Прочида. Избягвайте хора с такива истории.

Време е за среща

Избутайте нещата до среща очи в очи възможно най-бързо, за да получите наистина усещане за това лице, казва Джоунс. „По този начин, няма да си пращате непрекъснато съобщения напред и назад, да инвестирате голяма част от свободното си време за един човек, който дори не познавате и не знаете дали наистина е това, за което се представя. Всичко, от използването на фалшива идентичност до наличието на 30 паунда повече на кантара, отколкото тя казва или показва със снимките си, не е откровеност и е загуба на времето“, казва Джоунс.

Когато ще се срещнете за първи път, направете уговорката на публично място с достатъчно наличие на трафик и движение, като например кафе или парк. „Това е много по-малко рисковано, отколкото във вашата или нейната къща през нощта. Не правете така! Най-малкото, ако ще правите първата среща през нощта, направете я в някой бар с много хора наоколо. Не само ще се чувствате по-сигурни, но и ще я накарате да се чувства по-безопасно, което прави по-лесно за нея да отвори душата си за вас, което пък ще ви накара да се чувствате по-отпуснат и спокоен“, разказва Джоунс.

Бъдете честни

Хората с еднакви помисли привличат хора със същите помисли, така че един добър път към честна комуникация е да бъдете честни за себе си. „Уверете се, че действате почтено като сте напълно честни в разказването на собствения си профил и във всичките ви комуникации“, казва Джоунс. Това не означава да казвате всеки един малък детайл за себе си, тъй като това е не на място и ненужно. „Не давайте ненужна информация и в същото време не оставяйте нищо важно, което трябва да бъде казано. С каквато и жена да се запознавате, няма нужда да криете неща като имането на дете, например“, казва Джоунс.

Забележете вашите собствени модели

„Понякога е по-лесно да си мислите, че хората винаги лъжат за теглото, възрастта и връзките си, когато в действителност това не е вярно. Много хора са наистина честни“, казва Джоунс. „Ако сте станали свидетели на определен модел в собствения си любовен живот, например ако две или три от всеки пет момичета на първи срещи са ви лъгали за това, че не са обвързани, значи си струва да помислите защо сте били привлечени от тези жени“, казва Джоунс.

Задайте си следния въпрос: „Какво в моето поведение е показало на жените, че е ОК да ме лъжат за тези неща?“ Без крайни решения, просто въпрос на честна самооценка. „Можете също така да попитате и приятел; особено приятели, които не изглежда да имат този проблем в живота си, тъй като те биха могли да видят проблема по-ясно. Попитайте ги дали има нещо, което са забелязали във вашето поведение и поискайте честното им мнение какво бихте могли да подобрите в поведението си с жените, за да ги привличате по-лесно. Това изисква кураж, но може да ви помогне да се изясните със себе си“, казва Джоунс.

И техните модели също

Например, ако тя изчезне за продължителен период от време без разумно обяснение (или ако обяснението изглежда пресилено и не много реално), много е вероятно да лъже или крие нещо. „Ако вашата нова интернет приятелка е изключително отзивчива в продължение на няколко дни или седмици, но след това изведнъж изчезне и спре да ви отговоря, попитайте я дали има нещо, което трябва да ви каже“, съветва д-р Джес.

Проверете снимката

Изглежда твърде добре, за да е истина? Може би. Разберете дали това наистина е така като пуснете снимката през Гугъл Търсене на изображения, за да видите къде другаде може да се появи нейния образ. Има голям шанс това да се окаже фалшив профил (хей, един от всеки десет профила в онлайн сайтове за запознанства за фалшиви) или реална снимка… на някой друг.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!