img

7 професии, от които излизат страхотни покер играчи

/
/
/
1547 Views

Всеки може да се научи да играе покер, но на хората, обучени в определени професии, често им е много по-лесно да се научат да играят и развиват своите умения. Уменията, необходими в някои професии, помагат на много играчи да направят преход към кариерата на покер играч поради начина, по който могат да използват тези умения и да ги приложат на масите.

Макар и този списък да не е пълен и да не означава, че всеки, който се занимава с някоя от тези професии, има потенциал да стане професионалист на топ ниво, изброените по-долу професии са създали някои от най-добрите покер играчи в света към днешна дата.

Психолог

Практикуващият психолог е получил диплома – в някои случаи докторска степен – в оценяването и проучването на човешкото поведение. На тях често им се налага да диагностицират и лекуват умствени процеси, а някои от тях правят обхватни изследвания по въпроса и предлагат приложения за своите изследвания.

Способността да се направи оценка на човешкото поведение е жизнено важно качество за успешния покер играч. В покера на живо, играчите трябва да оценяват своите опоненти чрез действия, думи и движения, като от тези неща играчите трябва да направят заключения за ръката на противниците и дали те блъфират. Дори и в онлайн покера би могло да бъде много полезно умението да умееш да анализираш поведението на друг играч на базата на фактори като време и оразмеряване на залог, за да разработиш стратегиите си.

Играчите с опит в психологията често си водят бележки и за останалите на масата и изучават другите играчи интензивно, за могат да играят по оптимален начин срещу тях.

Брокер

Брокерите, както и търговците, инвестиционните и финансови консултанти, обикновено притежават образование в сферата на бизнеса и финансите. Те купуват и продават акции и ценни книжа за клиенти, или чрез посредническа форма.

Хората, които използват брокери за своите инвестиции, дават голяма част от доверието си на тези лица, които са натоварени със задачата да гледат тенденции и да пресмятат рискове. Покер играчите също трябва да обръщат внимание на тенденциите в играта и на техните индивидуални маси, както и трябва да изчисляват ходовете си според това, което те знаят за опонентите си, и това, което вярват, че ще направят те. Пресмятането на вероятности и използването на математика за направата на бързи решения са качества, които брокерите могат лесно да пренасочат от своята работа към покер масата.

Математик

Човек с математическа диплома може да се захване с много дейности. Докато някои се гмурват в света на преподаването, повечето математици стават учени, инженери, икономисти или дори попадат в областта на технологиите. Независимо дали става въпрос за приложна или абстрактна математика, концепциите ги правят изключително ценни в много професии.

Покер играчите с математическо минало често изучават основите на покера много по-бързо и започват сами да анализират шансовете и да разработват печеливши стратегии, основани на математиката. Цели покер книги са написани въз основа на математиката. Числата са от ключово значение за успеха на професионалните играчи. Способността да се изчисляват пот шансовете (pot odds) и скритите шансове (implied odds) е от съществено важно значение за абсолютно всички играчи, особено когато играят онлайн и на много маси. Умението да започнеш ръце и ходове, както и да можеш да решаваш какво да правиш за секунди, е важно за бързото изкачване по стълбичката на успеха.

Авокат

Един добър покер играч е в състояние да анализира добре ситуацията, да гледа към възможните резултати и решенията в рамките на ограниченията на играта и да прилагат цялата налична информация в своя полза като част от своята стратегия. Всички тези качества са напълно присъщи за един добър адвокат. Адвокатите, които стават покер играчи, са умели във вникването в съзнанието на съперника, определянето на залози с истински силна ръка и блъфове и във вземането на разумни решения за това как да действат оттук нататък. Тези играчи обикновено имат достатъчно добро ниво на търпение и могат да си спомнят минали ситуации, които могат да повлияят на сегашната. Представителите на юридическите факултети имат толкова много силни качества, които ги правят нежелани съперници от всекиго.

Продавач

Хората, които работят в сферата на продажбите, имат различни нива на образование, но са добре квалификацирани в продажбата на продукти или услуги, базирани на клиентските нужди. Продавачът често се изкачва по житейската стълбичка благодарение на своята способност да чете мислите на клиента, да влиза в неговите обувки, да се свързва с него и да му предлага покупката на стоки или услуги, които са най-подходящи за него.

Покер играчите с опит в продажбите имат способността да се продават на масата. Силният играч може да се прави на аматьор, фен на блъфовете може да се прави на най-честният човек на света и човек, който не е сигурен в своите способности, може да се прави на уверен играч. Търговците в повечето от случаите са способни да се съобразяват със ситуацията и да влизат в тази роля, която им е необходима, за да изиграят своята идеална игра на покер.

Състезател в игрите на маса

Покерът е известен със своите професионални играчи, които са успели в други игри, независимо дали става въпрос за табла, шах, Counter-Strike или Magic: The Gathering. Много от тях са се занимавали професионално с тези игри преди да направят сравнително лесния преход към света на покера.

Игрите с карти като Magic: The Gathering са мулти-плеър състезания, свързани с анализ и поемане на риск. И те, точно като покера, могат да бъдат играни както онлайн, така и офлайн. Това даде на много играчи вдъхновението да се преместят в света на покера по време на покер бума, когато безброй студенти и млади хора навлязоха в онлайн покера от MTG средите. Counter-Strike е отборна игра, която изисква стратегия и анализ на стратегията на противниковия отбор – все неща важни в играта на покер.

Шахът и таблата са предимно аналитични игри, които изискват търпение, проучване на играта и тази на противника. Играчи с опит в шаха и таблата постигат огромни успехи на покер масата, особено ако са участвали в турнири в тези други игри.

Покер дилър

Това е може би най-очевидната от професиите, които изграждат големи покер играчи. Опитът като покер дилър е безценен.

Много покер дилъри в крайна сметка преминават от другата страна на масата. През целия си живот са гледали играчите и техните стратегии от дилърския бокс, което ги прави опитни в разчитането на ръце, разбирането на шансовете и тактиките за залагане, а освен това разбират много добре значението на управлението на парите. Покер дилърите научават играта от гледна точка на всички участници и прилагат тези уроци в собствената си игра.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!