img

Защо Напуснах Работата за Която Повечето Хора Биха Убили

/
/
/
310 Views

Борбата

Беше към края на 2014г., когато осъзнах, че нещо беше изключително погрешно. Зрението ми вече не беше перфектно, не бях във форма и бях депресиран. Нямах никаква представа накъде отиваше кариерата ми. Бих крещял на себе си „Какво правя?“ Постоянно чувах един глас в главата ми, казващ: „Трябва да напусна работа, трябва да напусна.“

Но наистина ли щях да натисна бутона за рестартиране, след като прекарах осем години в областта на висшето образование и получавайки това, което повечето нови адвокати биха нарекли мечтана работа? Преди това продавах неща онлайн, но никога не съм бил предприемач на пълен работен ден.

Разбира се, аз обичам да поемам рискове и съм наистина добър в мрежата. Но как ще изкарвам пари за себе си? Мога ли наистина да бъда една успешна история, като всички предприемачи, за които чух в „Entrepreneur on Fire?“

Когато умувахме с приятелката ми върху плюсовете и минусите за напускането на работата ми, ето и някои точки, с които сме се борили, с плюсове и минуси за всяка от тях. (Имайте предвид, че гаджето ми преподаваше на първи клас, така че тя приключи през юни и искаше да смени училището, така или иначе.)

Напусни, така ще можем да се преместим, където искаме

Плюсове: Мобилност, щастие, повече време заедно.

Минуси: Пренасянето е скъпо, а ние най-вероятно ще се преместим в по-голям град, така че и разходите за живот ще са по-високи.

Напусни, така ще бъдем по-щастливи

Плюсове: Няма да спорим за глупави неща. Депресията ни, свързана с лошият баланс на работата и живота, предизвиква спорове за нищо. И двамата бяхме стресирани и това се отрази на отношенията ни извън работа. И още един плюс е, че ще прекарваме далеч повече време със семейството.

Минуси: Може да имаме нови проблеми – финансови, по-малко жилищна площ и т.н.

Напусни, защото има нещо много по-добро, което те чака

Плюсове: Гъвкавост, за да правя, каквото си искам. Знаех, че ако просто имах малко повече време, за да оправя нещата, можех да започна бизнес и да заменя годишната си заплатата.

Минуси: Нямах никаква идея какво искам да правя. Правех малки инвестиции в недвижими имоти, така че си мислех, че мога да правя нещо свързано с това. Но освен това, мислих, че уменията ми в мрежата и етиката ми на упорита работа ще ме отведат, където трябва.

Напусни, защото ще бъдем по-здрави

Тук не е необходим списък със „ЗА“ и „ПРОТИВ.“ Бях абсолютно болен по време на работа. Като напусна, можехме да навлезем в по-добър цикъл на съня, да поддържаме по-чист дом, да се храним по-здравословно и да се върнем към постоянните тренировки.

Да остана на работа, защото ни трябват пари

ПАРИ. Няма значение колко убедителни са били аргументите за предните четири, парите са мощно оръжие.

loading...
error: Съдържанието на сайта е защитено!