img

Защо Напуснах Работата за Която Повечето Хора Биха Убили

/
/
/
311 Views

Разбиране на стойността и остойностяване на разбирането

Парите винаги господстват, като най-важният фактор в тези ситуации. Защо? Е, ето го професионалното ми мнение – трудно е да се определи количеството на неща като да дадеш 30-дневно предизвестие за напускане, работата с невероятен шеф или 10-минутно пътуване. Разбира се има фактори, но не можете наистина да сложите числена стойност на парите за тях.

Наистина помислете за това. Сега вземете тези решения за 5 секунди.

Бихте ли приели орязване от $5,000 ТОЧНО СЕГА, за да имате невероятно готин, разбиращ шеф?

Бихте ли приели орязване от $10,000 ТОЧНО СЕГА, ако можехте да работите пет минути от вкъщи?

Бихте ли приели увеличение от $10,000 ТОЧНО СЕГА, за да работите с висшестоящ, който ви тормози?

Какво ще кажете, ако трябва да оставате на работа до 19:00ч всеки петък?

Виждате ли колко е трудно?

В интерес на истината, повечето хора подреждат качеството на работа според заплатата – едно число. О, $30,000, това не е добра работа. Уоу, $140,000, това е страхотна работа.

Американците, особено младите хора, които идват направо от университета, са толкова първични, за да погледнат тази цифра и да класифицират една работа като „по-добра,“ все едно това е единственият факт, който е от значение! Те не виждат нематериалните сили, които обезценяват качеството на живот, както и успоредните страничните ефекти от това.

Искате шестцифрена заплата? Отпуснете се на дивана, а след това се върнете на работа в 20:00ч в четвъртък, докато приятелите ви са навън и грабят коктейли. Свикнете с това да се извинявате на родителите си, защото другите ви братя и сестри ще си освободят време за тях, а вие няма да го направите.

Това са жертвите, които правите, когато се предавате на една цифра.

loading...
error: Съдържанието на сайта е защитено!