img

Как да поддържате връзка от разстояние

/
/
/
1887 Views

Връзките от разстояние могат да са трудни – ето пет основни съвета за тях

Ако на хората им беше даван избор, можем да бъдем до голяма степен сигурни, че никой нямаше да избере да има връзка от разстояние. Някои казват, че отсъствието кара хората да се обичат повече, но ние наричаме това пълни глупости. Да бъдеш далеч от човека, когото обичаш е трудно. И за да може тази връзка да съществува – и да я запазите в добро състояние, функционална и сексуална – трябва да отделите част от времето си, да се ангажирате и да вложите малко креативност.

Добрата новина е, че не сте сами. Над 14 милиона двойки се самоопределят като двойки във връзка от разстояние. Ако сте студент, цифрите са дори още по-високи: около една трета от връзките на студенти са връзки от разстояние, като 70% от студентите са били във връзка от разстояние в някакъв момент от следването си.

Другата добра новина е, че някои проучвания показват, че хората във връзки от разстояние наистина се обичат повече от тези, които са географски близо един от друг, а дори и идеализират своите партньори повече. От друга страна, факторът самота се увеличава и нивото на удовлетвореност се намалява.

Ето как можете да сте сигурни, че поддържате здрава връзка, независимо от това колко много мили или океани ви делят.

Дръжте на думата си

Във връзките от разстояние, изграждането на доверие е най-важният елемент, който ще ви държи щастливи като двойка. Тъй като не сте постоянно около другия или дори не можете да виждате половинката си веднъж в седмицата или месеца, лесно е да оставите ума си да се чуди и притеснява. Въпреки това, възможно е да запазите здрави основите на връзката ви чрез създаването на конкретни планове – и дори и те да са виртуални – трябва да се спазват! И двамата трябва да сте сигурни, че можете да разчитате един на друг, дори и от толкова голямо разстояние. Трябва да правите нещата последователни и с постоянство – обаждане след работа всеки ден, Скайп сесия през нощта или просто една договорка винаги да си пишете „Обичам те“ преди лягане – така изграждате краката, на които любовта ви може да стои стабилно.

Запазете секса жив

Колкото и мръсни снимки и съобщения да си изпращате, в един момент ще започнете да се чувствате сексуално разочаровани и угаснали. Вместо да правите едни и същи снимки, съобщения, танца на дясната ръка, защо не опитате нещо друго – телефонен секс! Да чуете дишането, стенанията и виковете на половинката може да превърне изживяването в нещо толкова реално, колкото може да не е било и когато сте били физически заедно. И когато сте отново заедно след дългата пауза, бъдете толкова време и пъти интимни, колкото е възможно – не го правете само за физическото усещане – направете усилие и за романтика.

Продължете процеса по опознаване

Ако сте в една връзка, която е не само от дълго разстояние, но и в дългосрочен план, най-вероятно си мислите, че сте научили почти всичко, което може да се научи, за половинката. Помислите отново: тъй като живеете отделно, има огромни фрагменти от нейния ден и на нейния живот, на които не сте свидетели. Без да звучи като че я разпитвате, направете усилие да разберете повече за случващото се около нея. Дори и прости неща като „Защо обичате толкова много това място, че с приятелите ти винаги ходите там? Какво си поръча?“ ще помогнат да усетите връзката с ежедневните й неща, които иначе ще пропуснете.

Не спирайте да мислите за бъдещето

Надяваме се, че разстоянието не е пернаментен факт във вашия живот. Докато сте разделени заради университета, работата или други фактори, важно е да продължите да мислите какво ще правите, когато се съберете отново заедно. Ако все още не сте имали дискусия на тема къде се надявате да бъдете в рамките на следващите няколко години, започнете обсъждането сега. Като знаете кога ще можете да заживеете отново заедно, това ще ви помогне да минете през трудните времена, когато просто искате да я видите, прегърнете и да спите с нея. Жените на военните често казват, че знанието кога мъжът им ще се върне от мисия ги прави по-обнадеждени, защото знаят какво и кога да очакват.

Дръжте я близко

Малките жестове означават много, независимо дали правите романтични неща, докато живеете заедно или докато живеете на другия край на света. Изпратете й цветя, напишете на ръка картичка или писмо (да, не й изпращайте имейл) и я изненадайте с нетрадиционни романтични неща. Гледането на тези неща около нея в офиса или апартамента ще й напомня за вас и ще ви задържи в нейното съзнание. Дори и да не можете да бъдете физически близо, можете да я усещате близо като се уверите, че присъствате в живота й.

Източник: askmen

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!