img

Митове за Изневярата

/
/
/
822 Views

Всичко, което знаете за изневярата, вероятно е мит

Като психиатър във факултета на Университета Браун, съм изследвал мъже, жени, бракове и връзки в продължение на повече от десетилетие. По това време, открих, че едно от най-големите предизвикателства пред една сериозна връзка е, когато единият партньор излезе извън брака, за да търси връзка, било то физическа или емоционална.

Когато хората разберат за изневярата, те често правят всички видове предположения за това как и защо хората имат афери. Ние живеем в една потайна култура, когато става въпрос за изневяра, има много глупости и по-голяма част от това, което си мислите просто не е вярно. Тук ще откриете девет от най-честите погрешни схващания за изневярата и реалността, която трябва да знаете.

Веднъж, след като се разбере за изневярата, двойката никога не може да бъде щастлива отново

Аферите се случват и хората разбират за това, не сте чували за много успешни истории, защото никой не говори за това. Двойките могат да се научат успешно да изградят отново своята връзка и много от моите пациенти казват, че връзката им е по-силна от всякога, веднъж след като са изяснили нещата помежду си.

Разграничаването на фактите от измислицата, може да помогне на партньора ви да получи повече разбиране за това как се случва една афера, какво да очаква, ако някой го направи и какво може да направи, за да я предотврати. Истината е мощно оръжие, което може да ви помогне да се възстановите.

Изневярата никога не е заради секса, а заради други семейни проблеми

Понякога една цигара си е просто една цигара, а понякога извънбрачният „секс“ е просто секс. Със сигурност, някои афери са в следствие на незадоволени емоционални нужди, но за някои хора една афера възниква заради излизането и секса.

Не можете да го наречете изневяра, ако не е имало секс

Много афери се случват без да е замесен секса. Дали стоенето до късно вечер, за да си пишете тайно с бивш съученик за най-интимните си мисли е изневяра? Човекът, който го прави може да не го смята за изневяра, но можем да се обзаложим, че партньора ви го вижда точно така. Когато давате емоционална част от себе си на някой, с когото можете потенциално да изневерите един ден, това е измяна.

Аферите са изцяло свързани със сексуално привличане

Разбира се, да, някои афери са свързани само със секса, но в много случаи, аферите се случват, заради емоционалната връзка. Понякога, излизането с някого и споделянето на чувства е също толкова близко до аферата и все пак е вярно, че чувството за емоционална близост често води до секс.

Аферите се случват заради проблеми в брака

Ето я истината: почти всеки брак има проблеми. Аферите не се случват, защото има нещо неправилно в брака; случват се, отчасти, защото двойката не знае как да работи заедно, за да реши проблемите, които има. Наличието на проблеми във вашата връзка не оправдава изневярата.

След като си изневерил веднъж, си оставаш завинаги изневеряващият

Да, има някои истински боклуци, но не всеки, който е изневерил е въплъщение на злото. Много изневери се случват само веднъж. Това, което се случи след аферата, може да постави брака в курс на стабилност или да разруши всичко. След приключването на аферата, за да се излекувате , изневерилият трябва да каже цялата истина за аферата. Да знаете истината е първата стъпка към оздравяването.

След афера, целуни брака си за сбогом

Не бързайте толкова! Над половината от браковете оцеляват след изневяра. Въпреки, че връзката може да се разпадне заради други проблеми в бъдещето, когато двойката е готова да работи заедно, те са изненадани, че могат да възстановят доверието помежду си. Най-честите причини за края на брака, при 53-55% е „отдалечаването“ и неспособността да разговарят помежду си.

Аферите се случват на хора, които са много по-млади или по-привлекателни

Не е задължително! Помислете за аферата на Арнолд Шварценегер и неговата домашна помощница. Знаете какво имам предвид. И наистина, виждали ли сте някоя от жените, замесени в секс скандал? Добре, понякога 60-годишният мъж може да си търси много по-млади другарчета, но като цяло любовниците не са по-млади, по-богати или по-привлекателни от съпругите, те са просто някой нов.

Аферите се случват, защото момчетата са излезли на лов

Не, през повечето време, една изневяра се случва на хора, които не я търсят. Това е особено важно в случаи, в които единият партньор е изневерил само с един човек. Аферите често започват, когато се чувстваш наистина комфортно с някой, като колегата, стоящ точно до вас в офиса. Този уют е следван от обмяна на интимни тайни, които след това може да се превърне в емоционална връзка, която е консумирана в пълния разцвет на уговорената среща.

Доктор Скот Халцман е автор на „Тайната на оцеляването след изневяра.“

Източник: Askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!