img

Какво можем да научим за срещите от тийнейджърските години?

/
/
/
774 Views

Срещите в тийн годините могат да ви припомнят много ценни неща за взаимоотношенията с жените

Сигурно гледате към вашите тийн срещи с голяма доза огорчение. Било е неловко, нямали сте представа какво трябва да правите и много често нещата са се проваляли пред очите ви. Истината е, че в много отношения не се справяме много по-добре в зряла възраст – и много неща можем да научим от ранните опити!

Тийнейджърите релаксират и се забавляват

Като възрастни, ние сме свикнали да гледаме в по-голямата картинка – дали тя е точната жена за мен? Накъде отиват нещата? Тийнейджърите са по-добри в изживяването и наслаждаването на момента. „Тийнейджърите осъзнават, че основната идея на срещите е да се забавляваш – те не трябва да се превръщат в работа! Това не означава, че не са нервни; но не са се вглъбили в главите си толкова много“, казва Андреа Сирташ, експерт по връзките.

Те са развълнувани да се видят един друг

Когато бяхме тийнейджъри, прекарвахме цялата седмица в нетърпеливо очакване да дойде време за срещата. И не се страхувахме да го покажем. Колко от нас правят това и сега, когато сме заляти от съвети как трябва да се правим на недостъпни и да не даваме твърде много твърде рано? Може би имаме грешна представа как трябва да се правят нещата. „Приятелката на моя 16-годишен син дойде в офиса и го изненада. Когато той влезе, тя започна да скача нагоре и надолу и да крещи името му, преди да скочи върху него.

Съпругът ми чу за тази история и го попитах: „Трябва ли да те изненадвам и аз по този начин?“. Той вдигна поглед от компютъра си и строго каза: „Никога!“ А колко по-приятно би било на мъжете прибирането у дома след работа, ако жените им ги чакаха с такъв възторг!“, каза Шенън Батъл, семеен терапевт.

Групови срещи

Като възрастни, от време на време може и да се случи да излезем с друга двойка, но при тийнейджърите груповите срещи са нещо абсолютно нормално. „Едно от нещата, които тийнейджърите правят и възрастните трябва да се поучат от тях, са груповите срещи. Мисля, че повечето възрастни предпочитат да излизат по двойки или индивидуално. Мисля, че възрастните трябва да се обадят на някой приятел и да излязат с група“, каза Лиза Найвър от WeSaidGoTravel.

Те използват презервативи

Ние сме склонни да обрисуваме по-младото поколение като незряло и безотговорно, но когато става въпрос за безопасен секс, те са напред в играта. „Едно скорошно проучване, публикувано в „Списание за сексуална медицина“ оповести, че младите хора са по-склонни да използват презервативи: при юношите между 14 и 17 години, които са сексуално активни, 80% от мъжете и 69% от жените съобщават за употребата на презерватив при последния извършен полов акт, което е далеч по-висока цифра от тази при възрастните, които правят секс с непознати“, казва д-р Джес.

Те се опитват да се впечатлят един друг

Помните ли колко много време сте отделяли като млади на дрехите или прическата, за да се уверите, че ще изглеждате добре преди среща с момиче? Същото поведение все още трябва да се прилага понякога.

Те обичат приключенията

Подрастващите и младите хора са по-склонни да имат физически активни срещи в сравнение с възрастните. И тук ние не говорим за активност под пояса. „Рядко можем да видим възрастните двойки да карат колело, да играят голф и т.н.

Физическата активност води до освобождаване на ендорфини, които са невротрансмитери, които подобряват чувството за щастие. Комбинирането на физическа активност с романтична среща може да доведе до много по-приятно изживяване“, казва Джаред Хийтман, психиатър. Направете нещо заедно в деня преди срещата – така после ще имате много повече неща, за които да си говорите на вечерята.

Те са самовлюбени

Знае се, че тийнейджърите си мислят, че светът се върти около тях, но това не винаги е лошо нещо. „Наричаме тийнейджърите егоистични, защото те искат това, което искат, и не се срамуват да кажат какво харесват и какво не харесват. В работата си съм забелязала, че мъжете и жените не питат и не казват какво искат по две основни причини. Първата е, че в действителност не знаят какво точно искат“, казва д-р Арсел Тримбъл, лицензиран психолог.

Тримбъл смята, че тийнейджърите разбират какво искат като постоянно правят това, което ги кара да се чувстват добре. За разлика от тийнейджърите, възрастните се отказват от своите нужди и ги заменят с по-практични мисли. „Втората причина е, че не смятат, че могат да получат това, което искат. Юношите вярват, че могат да имат всичко и че са непобедими. Възрастните губят тази вяра, като обикновено това се дължи на негативни преживявания в миналото или на другите хора, които ги убеждават, че не е реалистично да очакваш да получаваш това, което искаш“, казва Тримбъл.

Никога не се отказвайте от основните си желания, когато става въпрос за срещи. Ако не обичате китайската храна, кажете си, че не искате да ходите на китайски ресторант. Ако изразите желанията си в почтителен начин, повечето хора ще ви разберат и ще се чувстват свободни и те да споделят своите желания, смята Тримбъл.

Те са спонтанни

Тийнейджърите, които, както всички знаем, са благословени (и в същото време проклети) с бушуването на хормони, умеят да изпълнят срещата с вълнение, приключение и експериментаторски дух, който много то нас губят, когато стигнат до зряла възраст. „Едно от нещата, които тийнейджърите правят, но не и възрастните, е позволяването на срещите да бъдат органични, а не структуриране“, твърди Бен Михаелис, клиничен психолог.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!