img

9 сигурни знака, че пропускате деня за крака

/
/
/
1054 Views

9 непогрешими знака, че не правите крака

Денят за правене на крака е най-недооценения ден от седмицата – и най-лесно отменяният ден поради дъжд, лошо настроение или „Предпочитам да правя нещо друго“.

В крайна сметка, всичките тези клекове, напади и мъртва тяга не са приятни. Но, както казахме, те са също така и напълно недооценени. А тренирането на крака е важно за много сфери в живота. Ето 9 непогрешими знака, че правите нещо друго в деня за крака.

1. Изглеждате като пиле

Един поглед в огледалото казва всичко – вероятно докато се смеете на себе си. Пилешките крака са меко казано непривлекателни и, ако все още тренирате само горната част на тялото си, това е нелепо.

2. Не ви се получава свалянето на килограми

Краката ви заемат половината от тялото, така че когато работите с тях, да речем правите клек, вие изгаряте като цяло много повече калории, отколкото ако правите бицепс, например, казва фитнес треньорът Майк Донаваник. Плюс това, тренирането на крака изгражда повече мускули – в работата с крака вкарвате повече мускулни групи и получавате по-голяма доза хормонален допинг, отколкото при тренирането за горна част на тялото. „Колкото повече мускули се тренират, толкова повече калории ще изгорите.“

3. Имате „лоши колена“

В голяма част от случаите, „лошите колена“ са нищо повече от знак за слаби бедра. Когато вашите бедра не са достатъчно силни – което е обичайният случай за почти всеки, който не работи редовно с долната част на лятото – това разваля цялата механика на тялото и вашите колена плащат цената.

4. Не ви бива в спортовете

Дали целта е тичане, ритане или просто да можете да подадете топката на някой, който не се намира на 1 метър от вас, почти всеки спорт изисква солидна база и силни крака, казва той. Така че, ако играта ви на тенис, например, куца, ще ви се наложи да работите не само върху бекхенда си.

5. Вашите крака се подсичат от изкачването на няколко стълби

Разбира се, явно вашата кардио тренировка също се нуждае от малко подобрение, но ако краката ви са слаби, стълбите ще бъдат буквално болка в задника, казва фитнес специалистът. И какво ако имате голяма и тежка горна част на тялото? Задачата за хилавите ви крака става още по-трудна и болката по-силна.

6. Докторът ви казва, че имате костите на старец

Денят за крака е от решаващо значение не само за поддържане на мускулите, но и на костите. Това е така, защото костите ви са живи, растящи тъкани, които при тренировка за крака се адаптират, изграждат повече клетки и стават по-плътни, казва той.

7. Приятелите ви не ви викат да им помагате при преместването

Добре, можем да признаем, че ако не ви викнат да помагате при преместването няма да е фатално, дори напротив, но това не променя факта, че за да можете да преместите дивана вкъщи ви трябват здрави крака. Ако ги нямате, ще получите силни болки в гърба.

8. Имате нужда от масаж на гърба

Вашите мускули на гърба не са тези, които трябва да обвинявате в случая. Дисбалансът между основните мускулни групи на долната част на тялото може може да промени ъгъла на таза, да окаже натиск върху долната част на гръбнака и да причини болки в гърба.

9. Изморявате се по време на секс

„За всичко важно в живота – дори и секса – ви трябват крака“, казва Донаваник.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!