img

Как тичането и скачането правят костите Ви по-здрави

/
/
/
841 Views

Вие не се притеснявате за костите си, нали? Остеопорозата и счупените ребра за проблеми на доста по-възрастните хора от Вас.

Всъщност трябва да се замислите от сега, какво да направите, за да избегнете тези проблеми когато остареете.

Костите Ви обикновено увеличават плътността си, докато навършите 30 години, а след това постепенно започват да губят маса, като част от процеса на стареене. Напълно възможно е костите Ви да растат слаби и да станат податливи към фрактури.

Упражненият могат да предотвратят това, показват изследванията.

Наскоро учени от университета в Мисури изследваха костната система на мъже между 30 и 65 годишна възраст.

Мъжете, които активно са тренирани през целия си живот имат доста по-висока плътност на костната система, в сравнение с по-малко активните мъже.

Ето защо: Костите непрекъснато се реконструират. Когато приложим над тях сила, причинена от натоварването например, по време на бягане или скачане, те се адаптират и стават по-силни. Освен това, когато вдигате тежести също пълните мускулите си със сила.

Костните клетки усещат тези сили и в отговор, изпращат сигнали за по-стабилно изграждане на костите. В резултат на това може да се забави естествената загуба на маса, която се появява с възрастта  или дори да се обърне процеса и да добавяте маса в зряла възраст.

Не е нужно да тичате и скачате постоянно и по дълго време. Стигат и 50 скока на въже, около 100 крачки спринт и малко упражнения за горната част на тялото. Всъщност доста добра работа ще свърши баскетбола, два, три пъти седмично са достатъчни.

Ако имате проблеми, които не Ви позволяват да тичате и скачате, тогава може да прибегнете до силова тренировка.

Освен всичко изброено има и друга добра страна. По-здравите мускули ще Ви помогнат да останете активни и добре координирани с напредване на възрастта.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!