img

12-годишно момиче от ромски произход е по-интелигентно от Айнщайн

/
/
/
2314 Views

Ромката Никол Бар със скромните си 12 години успя да покаже забележителен резултат на теста за интелигентност като постигна 162 точки. Това впечатляващо постижение надминава дори резултатите на Стивън Хокинг и на Алберт Айнщайн.

За това, че най-умното британско дете е от ромски произход съобщава италианското издание „Стампа“, а преди вестниците във Великобритания съобщиха, че малката Никол вече е пълноправен член на сдружението Менса – то обединява най-умните хора по целия свят.

Nicole Barr, 12-годишно циганче от ВеликобританияНикол е гордостта в семейството британски роми. Дванадесетгодишната британка живее с майка си Доли в малка каравана в град Харлоу на север от Лондон. Бащата на детето работи като чистач.

Още в ранна детска възраст малката дама само за няколко секунди е успявала да нареди сложен пъзел, на 10 години пък е решавала математически задачи с висока сложност, непосилни дори за децата от горните класове.

Освен занятията в училище, които Никол не пропуска, през свободното си време момичето отново заляга над математиката. Феноменалната ѝ памет допълва и друг нейн талант. Младата ромка намира време да изразява себе си с участията в театрална група.

Към все по-засиления интерес към семейството, бащата на Никол се отнася спокойно и споделя, че не произходът е определящ за постиженията на човек, дори напротив. Гордият татко се радва, че новината за безспорната интелигентност на детето му е пример, че от ромската общност не произлизат само лоши новини.

Източник: delo.bg

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!