img

Как да сложим край на среща?

/
/
/
1383 Views

Как да сложим край на среща като джентълмени (т.е. без да нараним чувствата й)

Всички сте били в тази ситуация: момичето, с което излизате, става, но не сте особено заинтересован от нея. Не сте сигурен точно къде е проблемът – може би не сте привлечен от нея, може би разговорът не върви, може би не сте преодоляли бившата си приятелка – каквото и да е, искате да се измъкнете от срещата… сега. Но тъй като да отидеш до тоалетната и да се измъкнеш от ресторанта е абсолютно идиотски ход, как да се измъкнем от вървяща зле среща без да нараним чувствата й?

Томас Едуардс, основател на The Professional Wingman, ни дава правилните съвети:

Бъдете честни със себе си

„В общия случай, веднага след като сте я видяли, вече знаете дали проявявате интерес или не“, казва Едуардс. „И понякога този момент може да дойде, след като е започнал разговора.“ Всеки път, когато осъзнаете, че с даденото момиче не сте родени един за друг, трябва да бъдете честни със себе си, вместо да седите и да чакате ефекта на още няколко питиета. Това не само ще ви спести пари, но и ще спаси сърцата и на двама ви.

Малко благородни лъжи не са проблем…

Въпреки че когато става въпрос за запознанства и намиране на сродна душа, лъжите обикновено са забранени, ако искате да запазите чувствата й и да направите напускането на срещата по-лесно за себе си без да правите сцени, някоя малка благородна лъжа може да бъде точно това, което ви трябва. „Можете да прекратите срещата по-рано от обикновеното като й кажете, че имате планове да се срещнете с приятелите си, за да гледате мача“, съветва Едуардс.

Или пък да бъдете честни

В зависимост от вашето впечатление за момичето – дали тя изглежда уверена? Дружелюбна? Сравнително нормална? – честният подход може да бъде по-лесният вариант, защото тя най-вероятно ще забележи малката ви благородна лъжа така или иначе. „Можете да бъдете честни и да й кажете, че нямате чувства към нея“, казва Едуардс. „Може да ви изглежда абсурдно дори да си помислите, че това е възможно, но жените го правят през цялото време. Няма нищо лошо в това да покажеш незаинтересоваността си, стига да го направиш по уважителен начин.“ Помислите върху тази фраза: „Наистина ми беше приятно да изпия това питие с теб, но не съм сигурен дали виждам връзка тук.“ Ако се случи да имате приятел, за който смятате, че се интересува от нея, не се страхувайте да й го кажете. Никога не се знае, може би пък сте на среща с перфектната жена на някой друг.

Тя няма да плаче, ако я оставите

Но сериозно: Ако останете на срещата само защото ви е страх, че тя напълно ще се побърка ако си тръгнете, значи някъде бъркате. Без значение колко влюбена във вас може да изглежда, или пък колко крехка, в повечето случаи жената няма да направи публична сцена, защото сте останали само за един джин с тоник. В действителност, Едуардс твърди, че често хората правят срещите по-сложни, отколкото трябва да бъдат. „Това е просто една среща, понякога нещата просто не се получават. Това се случва“, казва той. „Няма нужда да продължавате да се мъчите и да изгубите още един час от вашия живот, само за да бъдете мили.“

Запазете историята за напускането си кратка

„Момчетата често изливат сложни истории, обясняващи защо трябва да си тръгнат по-рано, но това е опасно“, казва Едуардс. „Колкото по-обстоятелствена е историята ви, толкова по-скептична тя ще бъде, което може да доведе до възмущение срещу вас.“ Така че не разказвайте как трябва да станете рано, за да отидете на закуска с баба ви, която живее в Германия и си идва веднъж в годината и как много се вълнувате да се видите… Просто трябва да си тръгнете. Край на историята.

Какво ако тя ви пише на следващия ден?

Опс – виждате съобщението на следващата сутрин, докато отивате на работа, и си нямате и на представа какво да отговорите. Може би тя не е отчела сигнала или пък може би си мисли, че втора среща ще свърши работата. Ако нямате намерение за такава, бъдете прям и мил. „Учтиво й обяснете, че не се интересувате от нищо романтично“, казва Едуардс. „Ако тя ви притиска, трябва да бъдете още по-прям. Ако й кажете открито и директно, че не изпитвате нищо към нея, тя би трябвало да схване идеята незабавно и да оцени, че не сте я подвели.“

Опитайте се да не се притеснявате

Отхвърлянето си е отхвърляне и ако тя си мисли, че чувствата са взаимни, тя ще бъде разочарована така или иначе. И въпреки че може да е чудесно момиче, тя просто не е за вас – така че пожелайте и всичко най-добро и си тръгнете. И двамата ще имате много други срещи в бъдеще.

Източник: askmen

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!