Сладкишът, който тотално детронира крем-карамела. Хем по-лек, хем по-вкусен, хем по-евтин:
Обичате ли крем карамел ? А обичате ли пудинг ванилия ? Тогава тази рецепта е точно за вас! Съчетава най-доброто и от двете – на вкус този вкусен карамелен сладкиш е по-лек от класическия крем карамел, прави се много по-лесно и е истинска хапка студена наслада за летните жеги. Непременно опитайте рецептата за нашето казан диби (в превод от турски означава „дъното на казана“ и по своята същност представлява обърнат карамелизиран пудинг ) – няма да останете разочаровани:
Казан диби
Продукти:
пудинг ванилия – 1-2 пакетчета (вижте на опаковката за какво количество мляко е предназначен пудингът и го съобразете с млякото в рецептата)
750 мл прясно мляко
1 с.л.масло
1 с.л.захар
Приготвяне:
В тенджерка сложете 750 мл студено мляко, изсипете вътре сместа за пудинга и бъркайте до сгъстяване на бавен огън.
След като изтече времето за охлаждане, извадете пудинга и го нарежете на ленти или квадратчета, след което с помощта на шпатула го обърнете, така че долната страна да е отгоре. Поднесете в десертна чиния, поръсен със смлени орехи, фъстъци или кокосови стърготини.
Източник: За жената