img

3 начина да прекратите лоша среща, без да сте гадняр

/
/
/
1033 Views

Животът е кратък. Не губете времето си да се виждате с някой, когото не харесвате (или кой не ви харесва).

Дори ако сте прекарали цяла седмица, в която си пишете с остроумен събеседник и си представяте първата ви целувка, винаги има вероятност да откриете, че имате абсолютно нулева химия. Но как да се измъкнете от лоша среща, без да сте абсолютен задник?

Добрата новина е, че според експерт по отношения във връзката и клиничен психолог д-р Уенди Уолш, е напълно възможно бързо и любезно да напуснете среща, която не върви добре. Не можем да гарантираме, че дамата ви няма да бъде ядосана или наранена по време на процеса, но можем да гарантираме, че можете бързо да завършите лоша среща, без да сте пълен идиот. Ето как.

Предварително проведете няколко телефонни разговори.

Един добър начин да опознаете някого предварително е да имате предварителен телефонен разговор. “Първият ми съвет е най-важният съвет: Никога не срещайте лично някого, освен ако не сте имали няколко дълги телефонни разговора с него“, казва Уолш.

Ако сте човек, който мрази телефона, това може да ви звучи кошмарно. Но колкото и да е обезсърчително, това е супер важно, ако се опитвате да прецените съвместимостта си. “Получавате толкова малко информация, когато просто комуникирате дигитално“, обяснява Уолш.  „Ако се интересувате, свържете се по телефона. Не се срещайте в реалния свят, докато не проведете поне един, ако не и два, телефонни разговора.” Ако по някаква причина телефонният разговор отива на зле, няма нужда да се притеснявате: просто блокирайте събеседника.

Отидете на “не-среща”.

Един от най-добрите начини за избягване на потенциално неудобство от лоша първа среща е първо да се организира платоническа среща. „Първата среща цели да прецениш дали искаш да се виждаш с някого. Направете го небрежно, отидете на кафе и се уверете, че имате много интерес“, казва Уолш. По този начин няма да губите време или пари да се обличате, да седите в навалицата и да поръчате напитки за някой.

Ако всичко върви добре по време на срещата на по кафето, продължете и определете истинска среща. Но ако кафето не е минало добре, опитайте се да приключите 30-минутната среща възможно най-бързо. “Запознанствата са процес на елиминиране“, казва д-р Уолш. Елиминацията трябва да се случи, преди да загубите твърде много от времето си.

Управлявайте очакванията си.

Ако сте се запознали с някого в дадена социална мрежа и вашият чат събеседник ви е много приятен, е изкушаващо да очаквате, че вашата химия ще бъде също толкова страхотно в реалния живот – което може да е още по-разочароващо, когато се срещате с този човек и разберете, че не сте очаквали това.

Ако сте следвали стъпки 1 и 2, това вероятно не би трябвало да се случи – но ако стане, “преминете през поне едно ястие или питие“, съветва Уолш. В края на краищата двамата сте положили усилие да се облечете и нагласите за една вечер, така че ако вашата среща не е абсолютен кошмар, бихте могли да прекарате известно време да се опознаете, дори ако събеседника ви не изглежда или не се държи така, както очаквахте.

error: Съдържанието на сайта е защитено!