img

Парите могат да купят щастие

/
/
/
739 Views

Оказва се, че едно от най-популярните клишета – парите не могат да купят щастие, не е напълно вярно.

Едно скорошно проучване, проведено за лотариите в Австралия показва, че на австралиец са му нужни AUD $ 10 милиона (US $ 7,7 милиона), за да осъществи мечтите си и да бъде щастлив.

ReachTel, организацията упълномощена от лотарийните групи във Виктория, Южна Австралия, Куинсланд, и NSW е провела проучването, от което установи, че 30,4% от австралийците вярват, че печалбата на най-малко $ 10 милиона от лотария би била идеална, за да реализират мечтите си.

Около 24,3 на сто от анкетираните, от друга страна, са доволни на AUS $ 1 милион (US $ 772 460). Резултатите, според фирмата за проучване, са в контраст с подобно проучване, проведено преди шест месеца, което показва, че AUS $ 1 милион са достатъчни, за осъществяване на мечтите.

Говорителят на NSW лотариите, Мат Харт, каза, че резултатите подчертават как Нов Южен Уелс имаше различни мисли за това, което би могло да направи хората щастливи.

“Интересното е, че предишни изследвания на NSW лотариите показват, че повечето жители на Нов Южен Уелс ще имат нужда от $ 10 милиона, за да могат да се откажат от работа си и да се пенсионират по-рано. Така че те може би свързват реализирането на мечтите си с напускане на работа”, заяви говорителят NSW лотариите, Мат Харт в изявление, което е публикувано на сайта им. “За съжаление, това проучване показва, че възрастните в Нов Южен Уелс имат мечти, който са трудно реализируеми.”

На въпроса как голямата лото печалба може да им донесе щастие, около една трета от анкетираните в Нов Южен Уелс (32,2%), казаха, че ще изплатят дълговете си и ще бъдат финансово обезпечени.

Повече от една четвърт (26,6%), твърдят, че възможността да помогнат на семейството и приятелите си също ще ги направи щастливи.

Проучването на NSW лотариите се проведе във времето за Международен ден на щастието, 20 март.

“Изненадващо е да се види, че през 2017 г. мечтите на жителите на Нов Южен Уелс изведнъж станаха десет пъти по-големи”, каза Харт.

А ако говорим за Националната лотария на България, може би няма българин, който ще отрече, че 12,000,000 лева ще могат да му донесат щастие.

error: Съдържанието на сайта е защитено!