img

Как мъжете харчат парите си покрай жените

/
/
/
1050 Views

Вътрешен поглед в мъжката психология

Ново проучване на Университета на Минесота откри, че разходите на мъжете са здраво свързани с наличието или липсата на жени. Когато има по-малко жени наоколо, мъжете са склонни да харчат повече.

В първия от двата експеримента, на група от мъже им е дадено да прочетат новинарска статия, която описва местното население като имащо повече мъже или повече жени. Тогава те са били попитани за намеренията им са спестяване и харчене в зависимост от преобладаващия пол. В случая, в който жените са по-малобройни, мъжете са заявили, че са готови да спестят с 42% по-малко на месец и да вземат назаем с 84% повече.

Отделно от първото изследване, на мъжете са им показани фотографски последователности с различния съотношения на мъжете и жените на снимките. След това са били помолени да изберат между вземането на $20 сега или $30 след един месец. Отново, в случаите, в които жените са били по-малко на снимките, мъжете са избирали да вземат парите сега.

Хипотезата е, че решенията не са направени на съзнателно ниво.

Мъжете не са били предупредени предварително, че на снимките ще има повече мъже и само при вида на повече индивиди от техния пол подсъзнанието им ги направило импулсивни, готови за конкуренция и копнеещи да харчат повече на момента. В реалния свят, същото се оказва вярно. След разглеждане на съотношението на половете в 120 града, изследователите са открили, че необвързаните мъже имат повече кредитни карти и по-високи нива на задлъжнялост в градовете, където половото разпределение показва наличието на по-малко жени.

Поглеждайки от другата страна на монетата, съотношението на разходите на жените не се променя в зависимост от наличието или липса на мъже около тях, но те се съгласяват, че мъжете трябва да харчат повече за срещи и подаръци.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!