img

5 неща, които не трябва да пиете преди тренировка

/
/
/
973 Views

Чудите се как да максимизирате ефективността на фитнес залата (или друд вид тренировки, който вие предпочитате)?

За целта ще ви представим петте най-лоши неща, които можете да пиете преди тренировка. Някои от тях са очевидни (алкохол), а други могат да ви изненадат.

Алкохол

Не пийте алкохол преди тренировка, дори и да е в умерени количества. Алкохолът ви дехидратира. Той също така възпрепятства вземането на решения и насърчава възбудата. Ако сте употребили алкохол вие сте по-склонни да се пренапрягате, да се нараните, а възстановяването ще е по-трудно. Може също така да мирише на бира в салона.

Енергийни напитки, които съдържат млечни продукти

„Мляко беше лош избор.“ – безсмъртните думи на Рон Бургундски,

Ако искате здравословни напитки, които имат млечни продукти в тях,  препоръчително е да ги приемате след тренировката. Те съдържат много протеини, въглехидрати и мазнини, храносмилането на които отнема известно време. Те също могат да предизвикат газове. Пърденето в салона е почти толкова неприятно, колкото изпускането на лоста.

Ако искате да вземете протеини преди тренировка, опитайте суроватъчен протеин и вода. Те се усвояват по-бързо, и са без допълнителните въглехидрати и мазнини.

Плодови напитки

Повечето напитки с плодов аромат, дори и „натуралните“, са пълни със захар. И в повечето от които захарта е под формата на високо-фруктозен сироп от царевица, най-скандалната хранителна добавката в момента на пазара.

Вашата плодова напитка може да е окей – просто проверете етикета. Ако има захар, прескочете я. Или поне изчакайте да свършите с тренировката. Добри алтернативи са вода с пресни плодове, добавени за вкус, или кокосова вода.

Газирани напитки

Ако пиете кола преди тренировка, макар да знаете, че е вредно, то е време да преосмислите фитнес перспективата си.

Но дори и да пиеш не-сладки газирани напитки, те все още могат да попречат на вашата тренировка. Газираните напитки може да предизвикат болка в корема, газове и подуване на корема. Те съдържат много натрий, което може да насърчи дехидратацията.

За диетичните такива също имаме лоши новини. Изкуствените подсладители също не са добри за здравето ви. Особено аспартама, който е най-често използвания подсладител. Те могат да доведат до загуба на паметта, промени в настроението, виене на свят и мигрена.

Спортни напитки

Това може да ви изненада. Повечето спортни напитки всъщност не ви носят много ползи за здравето. Някои от тях са с ниско съдържание на захар и с високо съдържание на електролити, които могат да ви помогнат да се рехидратирате и възстановите след физическо натоварване. Но повечето от тях са на практика не газирана сода.

Той също така могат да направят бъркотии с вашите хормони и да объркат количеството, от което тялото ви се нуждае, за да се възстанови, след тренировка.

Най-добре пийте вода, всъщност това е нещото, което тялото ви иска и от което има нужда.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!