img

Харчене на пари през 20-те си години

/
/
/
693 Views

Кога да харчите глупаво парите си в периода между 20-тата и 30-тата си годишнина (и кога да не го правите)

Хората казват, че начинът, по който прекарвате времето си и харчите парите си в периода между 20-тата и 30-тата годишнина, ще определи в какъв човек ще се превърнете.

Тези години са вълнуващо време и искате да се забавлявате и да трупате спомени колкото се може повече, но те са и също ключов период по отношение на изграждането на вашето бъдеще. Благодарение на тези два на пръв поглед взаимно изключващи се обстоятелства, лесно можете да се объркате за това за какво трябва и за какво не трябва да харчите парите си.

Всеки един голям разход може да изглежда малко глупаво, когато не разполагате с много пари, обаче можете да харчите глупаво… за мъдри неща. Ето кога и за какво трябва да харчите глупаво вашите пари в 20-те си години (и кога не).

Къде да харчите парите си?

Образование

Образованието е най-важната инвестиция, която можете да направите. Платил съм за образованието си със студентски заеми, които все още изплащам, но все пак смятам, че си струват всяко пени. Дори и да не намирате традиционното образование за привлекателно, пак можете да използвате парите си за онлайн обучения, училища по професии, сертификати, курсове, книги и т.н.

Пътувания

Твърдо вярвам в цитата: „Пътуването е единственото нещо, което можеш да си купиш и което ще те направи по-богат.“ Вижте света, докато сте млади и все още вярвате, че можете да го промените. Отиването далеч от дома е един от най-добрите начини за презареждане на батериите. Пътуването става много по-скъпо и трудно, когато пораснете и имате семейство, което трябва да вземете със себе си, така че колкото по-скоро, толкова по-добре.

Изживявания

Харчете парите си глупаво за изживявания, които няма да забравите, с хора, които имат значение за вас. Това означава да посещавате концерти, спортни събития, хубави ресторанти или каквото и да е занимание, каращо ви да се забавлявате. Материалните неща рано или късно се износват, но прекрасните спомени ще останат с вас през целия ви живот.

Фитнес/Здраве

Парите, инвестирани в здраве и уелнес, са винаги добре похарчени. Вземете си карта за фитнеса и накарайте себе си да я използвате. Купуването на хубави дрехи за тренировка също е добър начин да се мотивирате да отидете в залата. Ако фитнес залите не са вашето любимо място, опитайте с някакъв друг вид спорт. Похарчете малко допълнителни пари и си купете здравословни храни и витамини, за да добавите години към живота си.

Инвестиции

Знаете ли кое е по-добре от харченето или спестяването на пари? Използването им, за да направите повече пари. Можете да направите рискови инвестиции в стартиращи предприятия или акции, които потенциално могат да донесат големи печалби. 20-те години са страхотно време да започнете да трупате богатство.

Къде да не харчите парите?

Алкохол

Няма нищо лошо в това да излезеш и да изпиеш по някоя бира с приятели, но трябва да ограничите прекомерните покупки на алкохол само за специални събития и тържества. Наливането всяка седмица с алкохол по повода „ей така“ е лесен начин за профукване на трудно спечелените пари.

Надценени дрехи

Добрият гардероб е лесен начин да придобиете увереност и стил, но не е нужно да разбиете банка, за да го създадете. Купуването на дизайнерски дрехи не е необходимо, за да изглеждате добре. Не харчете извън възможностите си, когато става въпрос за дрехи. Плюс това, няма нищо лошо в закупуването на дрехи на промоция.

Технологиите, които не са ви необходими

Освен ако не сте супер голям фен на технологиите, няма нужда да харчите всичките си пари за новите играчки, които излизат на пазара. Уверете се, че имате технологията, която ви трябва, за да се развивате успешно в работата, университета или в живота, но се опитайте да не подменяте постоянно остарелите си джаджи.

Чисто нова кола

Противно на това, което някой може да ви е казал, автомобилите не са инвестиции. Още с първия изминат метър, новата кола намалява стойността си наполовина. Ако искате да си купите нова кола, вземете такава, която някой е купил преди година. Можете да спестите няколко хиляди от покупката на автомобил, който е само на няколко хиляди километра.

Срещи

Ако сте в сериозна връзка, няма нищо лошо да извеждате приятелката си на хубави места от време на време. Въпреки това, когато за първи път започвате да се срещате с някого, бъдете внимателни колко пари харчите. Никога не се опитвайте да използвате парите, за да си купите интереса на жената, и избягвайте купуването на скъпи подаръци в ранната фаза на връзката. Когато харчите пари, трябва да бъде за срещи и събития, които ще създадат спомени.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!