img

Шоколадово Мляко След Тренировка

/
/
/
1641 Views

Най-добрата напитка след тренировка?

За да получите най-добри резултати от тренировката си, уверете се, че храните и напитките след нея са на нужното ниво. След тренировка, тялото ви е най-възприемчиво към използването на аминокиселини, за да възстанови мускулната тъкан, докато приемате въглехидрати, за да взстановите мускулния гликоген.

Един от най-добрите варианти е шоколадовото мялко. Повечето млечни шоколадови напитки са направени с мляко, с 1% или 2% масленост, но можете да си направите и ваша собствена без мазнини, като добавите малко шоколадов сироп към обезмасленото мляко. Това ще ви осигури предимствата на въглехидратите, а в същото време ви дава оптимален източник на протеини в млякото.

Въпреки, че различните марки ще варират в общото съдържание на калории, дори и всички те да са с 1% масленост, общото калорийно съдържание (обикновено варират от 90-200 за 250 мл) ще се различава.

Ето защо шоколадовото мляко след тренировка оглавява списъка, когато става въпрос за зареждане на тялото ви след тежка сесия във фитнеса.

Протеиново съдържание

Шоколадовото мляко след тренировка е полезно, заради протеиновото му съдържание. Всяка чаша съдържа между 8 и 11 грама протеин (с определените марки). В идеалният случай, вие ще искате да консумирате между 15 и 25 грама протеин след тренировка, което се равнява на 500 до 750 мл шоколадово мляко.

Също така, едно проучване в Американският журнал за клинично хранене откри, че когато го приемате веднага след тренировка, протеините, съдържащи се в млякото насърчават по-големият синтез на мускулният протеин, в сравнение със соевите протеини.

И накрая, друга причина за полезността на шоколадовото мляко е, че краве млякото съдържа 80% казаинов протеин и 20% суроватъчен протеин. Това е идеално, защото суроватъчният протеин (whey protein) е с бързо действие, позволявайки на аминокиселините да влязат право в мускулната тъкан, докато казиновият протеин се усвоява по-бавно, осигурявайки постоянен поток от аминокиселини, в продължение на дълъг период от време.

Въглехидратно съдържание

Що се отнася до шоколадовото мляко след тренировка, веднага след като сте вдигали във фитнеса, това е умен ход, заради типа въглехидрати, които предоставя. Общият брой въглехидрати варира, в зависимост от марката, която сте избрали, с най-много от 20-25 грама въглехидрати.

Тази захар ще доведе до скок в нивата на инсулина, които ще вкарат глюкозните молекули в мускулната тъкан и ще попълни енергийният резерв за следващата ви тренировка. Без този инсулинов скок, ще влезете в един по-бавен възстановителен период, който може да означава повече време извън залата.

Едно изследване на Международният журнал за спортно хранене разгледа програма с изтощителни тренировъчни сесии, в различни дни и след това наблюдава възстановяването, което бе демонстрирано. След тренировка субектите консумирали шоколадово мляко или заместваща въглехидратна напитка.

Това, което забелязали е, че след края на възстановителният период, тези които използвали шоколадово мляко показали по-добри резултати между интервалните сесии, което показва, че въглехидратите в шоколадовото мляко са свършили по-добра работа във възстановяването, за разлика от заместващата напитка.

Съдържание на калций

И накрая, пиенето на шоколадово мляко след тренировка е умен ход, заради съдържанието на калций. Калцият е един от минералите, които играят важна роля, когато отделните мускулни влакна генерират напрежение, причинявайки свиването на мускулите. Калциевите йони са тези, които се свързват към плазмената мембрана и изпращат един от първите сигнали за стимулиране на мускулатурата. Така, че без достатъчно калциеви йони в тялото ви, този процес няма да се осъществи оптимално.

Като пиете шоколадово мляко, вие повишавате дневният си прием на калций, а с това и постиженията си във фитнеса. Повечето марки предлагат средно между 300 и 400 мг калций.

Шоколадовото мляко има лоша репутация, заради това, че е пълно със захар, но възприятието се променя бързо и хората се обръщат към него след тренировъчната си сесия. Така, няма нужда да харчите тонове пари за приготвянето на някои модни напитки след тренировка. Вместо това, помислете за шоколадово мляко.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!