img

Навиците, които Ви правят да изглеждате студен на работа

/
/
/
731 Views

Вие не можете да бъдете социална пеперуда, но искате да се мотаете с вашите колеги, поне от време на време.

Ако им отказвате по-често, отколкото се включвате, може би, би било добре да помислите как това появява на отношенията ви.

Живеете в слушалките

Слушането на музика по време на работа може да ви помогне да се фокусирате и да блокирате отвличането на вниманието. Но това също така ще затрудни вашите колеги да завържат разговор с вас. Концентрацията е необходима за изпълнението на сроковете, но помислете за ползата от раздялата със слушалките и станете отворен за разговор.

По дяволите, вие дори може да положите допълнителни усилия и да започнете разговор. Не чакайте да ви включат.

Рядко се включвате в офис закачки

Не всеки се радва на офис закачките и може би и вие избягвате бърборене около себе си по-често, отколкото трябва. Може дори да сте офис интроверт, но независимо от вашите социални преференции, все трябва да положите усилия, за да общувате с вашите екстровертни колеги.

Започнете с малко. Може би обсъждането на този сезон на The Walking Dead с осем от най-близките ви колеги, може да инициира по-интимна среща (кафе!) с член на екипа ви.

Това ви дава възможност да се опознаете с някого в спокойна обстановка, без да се налага да сте в голяма група. Осъществяване на този вид усилия показва, че ви е грижа за опознаването на вашите колеги отвъд споделените таблици.

Винаги бързате

Бързото движение – от вратата, до бюрото, в банята, обратно на бюрото може да е нормалното ви темпо, но за другите, това изглежда сякаш непрекъснато бързате. Което навежда на мисълта, като че ли сте в треска, повечето хора няма да са склонни да ви прекъснат, от страх, че сте прекалено зает. Яденето на обяд на бюрото засилва впечатлението, че не разполагате с време за губене.

Трябва да създаде впечатление, че независимо от това, че сте зает и съсредоточен, не сте толкова луд, и хората не трябва да се страхуват от сближаването с вас. Присъединете се към вашия екип за обяд в офис кухнята, или присъствайте на едно от многото социални събития, които се предлагат.

Не е нужно да се променяте изцяло, но изкореняването на поне един лош навик, ще ви бъде от голяма полза. На работното място ще ви бъде много по-приятно ако сте близки с колегите си и има какво да си кажете извън ежедневните задължения.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!