img

Да се преместиш при приятелката си

/
/
/
1068 Views

Всичко, което трябва да знаете, преди да се преместите да живеете при приятелката си на семейни начала

Най-накрая се е случило, намерили сте си приятелка. Ергенският живот е приключил и вашата мъжка бърлога скоро ще бъде заобиколена с експлозиви и премахната по насилствен начин. От друга страна, поздравления! Вие сте в една функционална връзка и сте решили да направите една огромна крачка напред, като се преместите да живеете при приятелката си – с други думи, да комбинирате всичките си неща и да ги използвате заедно под един покрив.

Ако сте притеснени или нервни за идващата промяна в живота си, разкарайте тези гадни мисли. Ако отделите по-съсредоточено внимание на този списък (написан от истински жив мъж, който живее със своята приятелка), ще откриете, че вътрешното блаженство е постижимо дори и в тази нова среда.

Разберете се за финансите

Преди въобще и да сте помислили за съвместен живот, трябва да отделите известно време, за да говорите с приятелката си по всичките въпроси, свързани с финансите на новосъздаващото се семейство. Ако ще живеете някъде под наем, разберете дали ще имате нужда от гарант, за наем от какъв размер се интересувате, говорете за това кой какво ще плаща. Всички тези въпроси трябва да бъдат добре изяснени, преди да се потопите в общия живот в един апартамент.

Отървете се от старите си навици

Животът на необвързания мъж е невероятен, но щом сте решили да го приключите, трябва наистина да го оставите в миналото. Да живееш с приятелката си означава още един човек да се присъедини към вашия тим – официално вече има повече хора, за които трябва да се грижите, а не само за себе си. Докато залепването за дивана и отварянето на 12-тата бутилка бира беше приятно занимание по време на самотния живот, трябва да вземете под внимание, че вашата приятелка най-вероятно няма да иска да ви гледа как заспивате с чипс и бира под ръка. Разбира се, това не означава, че трябва да промените всеки аспект от живота си, но се опитайте да оцените кои са лошите ви навици и да видите какво можете да ги направите, за да не тормозите приятелката си с тях. Чистете след себе си, сваляйте тоалетната седалка, взимайте си душ колкото се може по-често, просто не бъдете поредният отвратителен човек.

Отървете се и от излишните си неща

Освен ако не живеете на заплата на уеб разработчик в Кентъки, най-вероятно първото място, на което живеете, няма да бъде имение. Затова трябва да изхвърлите или намерите място извън семейното ви ложе за всички странични и излишни неща от гардероба си, колекции от книги или кутията, пълна със счупени часовници. Наистина е много трудно да се разделите с вашите ценности, но когато заобикалящите ви неща внезапно се удвоят, ще бъдете доволни, че сте изхвърлили стария кашон с играчки от 1994 г.

Говорете за очакванията

Този съвет може да се прилага от всеки, който навлиза в сериозна връзка: какво всеки един от вас желае да извлече от тази връзка? Седнете заедно някой ден и говорете искрено и честно за това как искате да живеете заедно. Очаквате ли да вечеряте заедно всяка вечер? Дали това ще бъде парти домакинство? Искате ли да имате кучета, котки, папагали? Говорете за всичко, което ви дойде на ум. И, по дяволите, ако ви е трудно да говорите честно един с друг, помолете вашия приятел Jack Daniels за малко помощ.

Уважавайте личното пространство на другия

Най-добрата част от това да живеете заедно е фактът, че можете да се виждате буквално всеки ден и всяка нощ. Така че, ако тя иска да остане до късно на работа, за да излезне с приятелките, или иска да остане в леглото и да чете книга сама в неделя, оставете я да го направи. Имате цялото време на света, за да се виждате един с друг, като по този начин натискът да изразходвате цялото си време заедно ще намалее. Общият живот е обещание, че винаги ще имате време да се мотаете заедно.

Излизайте на срещи

Прекарването на цялото време на света заедно може да бъде нож с две остриета – никога няма да ви се наложи да прекарвате петък вечер сам отново, но пък има опасност да се изгуби искрата. Не позволявайте на рутинния живот да убие тръпката между вас, винаги има място за романтика. Изненадвайте се помежду си с подаръци, романтична вечеря, цветя и т.н.

Говорете за голямата нужда

Повярвайте ми, просто трябва да говорите за тази част от живота, защото вие ще чувате нейното ходене по голяма нужда и тя ще чува вашето. Не се дръжте като че сте извършили убийство всеки път, когато влизате в банята, това е нормално, всеки го прави, така че не се преструвайте, че не се е случило.

Пазете чистота

Може би вие сте мръсен човек и сте се влюбили в в нея, защото тя е мръсно момиче. Може би вас двамата ви свързва факта, че искате да спите в собствената си мръсотия. Ако това е така, тогава поздравления – но ако това не е така, просто опитайте да направите всичко възможно да бъде чисто около вас. Това върви ръка за ръка с отказването от собствените си стари навици. И двамата трябва да поемете инициативата да бъде толкова чисто и комфортно, колкото можете да го постигнете. Ако не сте сигурни дали тя е изхвърлила боклука, отидете и проверете. Не позволявайте на неизмитите чинии да се натрупват, почиствайте космите си от мивката и, сериозно, просто свалете седалката на тоалетната чиния надолу – това може да изглежда като стереотип, но момичетата се сърдят за това. Ако тя прави същото за вас, ще можете да живеете в едно приятно място с толкова чисти подове, че да можете да се храните от тях.

Не бъдете отшелници

Страхотно е да живеете с дама, която можете постоянно да виждате гола, но това не значи, че трябва да се превърнете в отшелник. Едно от най-лошите неща, които можете да направите, е да разкарате приятелите си. Излезте на по бира с вашите авери и се насладете на факта, че тя прави същото, защото вие сте в състояние да я видите, когато пожелаете – приятелите нямат този лукс.

Правете често партита

Имате своето място. Защо да не го използвате? Правете често партита, канете гости, забавлявайте се! Това е най-хубавото нещо, което може да се случи на някой – да живее с някой, когото обича, и да има своето собствено пространство, където няма родители или съквартиранти. Празнувайте!

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!