img

5 съвета от най-успешния човек на земята

/
/
/
1440 Views

Илон Мъск, основателят на SpaceX, PayPal и Tesla, отговаря на въпроси в reddit

Милиардерът от Южна Африка Илон Мъск, основател на SpaceX, PayPal, Tesla и всестранно развит суперчовек, се съгласи да отговоря на въпроси от обикновени хора в Reddit.

Рубриката в Reddit се казва AMA, съкратено от „Попитай ме нещо“, и в нея потребителите на Reddit бомбардират съгласилите се да участват в нея с въпроси за абсолютно всичко. Ето, според неговите думи, пет начина да бъдем като Илон Мъск.

Спете 6 часа на нощ

„Всъщност измервам това с телефона си! Почти точно 6 часа средно на нощ“ – Илон Мъск, в отговор на въпрос за това колко часа спи на ден.

Бъдете чистоплътни, деца

„Вземането на душ“ – Илон Мъск, в отговор на въпроса „Какъв е ежедневния навик, за който вярвате, че има най-голям положителен ефект върху живота Ви?“

Слушайте Уинстън Чърчил

„Има един страхотен цитат от Уинстън Чърчил: „Ако минаваш през Ада, не спирай да вървиш“ – Илон Мъск, в отговор на въпроса за това какви съвети смята за полезни.

Запознайте се с основните неща

„Честно казано, мисля, че повечето хора могат да научат много повече, отколкото си мислят, че могат. Те се отказват бързо без дори да се опитат.

Един малък съвет: трябва да гледате на знанието като един вид семантично дърво – уверете се, че сте разбрали основните принципи, тоест основата на дървото, преди да се впуснете в детайлите, или няма да можете да схванете нищо“ – Илон Мъск, в отговор на въпрос как да се учим бързо и да учим много.

Пийте уиски и яжте френска храна

„SR-71

Трудно е да избера любима. Харесвам FPS с история, като Bioshock, Fallout или Mass Effect, но съм и голям фен на Civ и Warcraft.

Френска и барбекю

Уиски“, Илон Мъск, в отговор на следните въпроси:

„1) Кой е любимият Ви самолет?

2) Коя е любимата Ви компютърна игра?

3) Коя е любимата Ви храна?

4) Ако пиете алкохол, кое е любимото Ви алкохолно питие?“

Какви са изводите от всичко това? Отворете си бутилка уиски, запалете барбекюто, стреляйте срещу мутанти, спете в продължение на шест часа и си взимайте бърз душ преди да започнете с всичко това. Ще станете милиардер за нула време.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!