img

Как да не изглеждаме като идиот във фитнеса

/
/
/
1334 Views

Фитнесите са като кутия с шоколадови бонбони – винаги има по някой гаден

Момчета, ако сте сериозни в ходенето на фитнес, мога само да ви аплодирам: правите нещо по-хубаво от повечето хора и се възхищавам на вашия ентусиазъм. Но нека да хвърлим втори поглед върху ходенето на фитнес и да разгледаме правилния фитнес етикет – който ще ви помогне да не изглеждате като идиот в залата.

Не мога да ви гарантирам, че спазването на тези съвети ще ви спечели всички момичета във фитнеса, но поне ще ви доближи.

Изхвърлете ръкавиците

Световните рекордьори в щангите не използват ръкавици, когато изхвърлят по 170 кг над главата си.

Защо вие да използвате такива, за да правите бицепсови сгъвания с 10 кг?

Ръкавиците са безполезни. Първо, вие не можете да хванете щангата или дъмбела, както можете с голи ръце. Второ, те съсипват усещането към уреда при някои упражнения. Трето, те не укрепват захвата.

С течение на времето, ще ви излезнат мазоли, така че няма да чувствате дискомфорт.

Бъдете чисти

Носете свежи, чисти дрехи за тренировка, а не къси панталони, които са се мариновали във вашата фитнес чанта в продължение на месеци. Сложете и някакъв вид дезодорант, ако сте склонни към неприятна миризма при изпотяване.

Също така, в името на всички останали, моля носете нещо подходящо. Оставете туристическите обувки, карго шортите, слънчевите очила и дънковите панталони у дома; вместо това си вземете маратонки, спортни шорти и удобна горна дреха.

Оставете и колана настрана

Коланът може да бъде чудесен инструмент за напреднали, които дърпат и бутат два пъти телесното си тегло или повече. Но за начинаещи това е смешно, особено ако още го носите, когато правите бицепс.

Забравете за колана и вместо това тренирайте плочките си, които да предпазят долната част на гърба. Така ще имате и бонус от допълнително изградена мускулна група.

Използвайте добра техника

Дали лицевите ви опори не изглеждат като направени от червеи? Или пък вашето бицепсово сгъване да прилича на изпълнение на Харлем Шейк? Е, момчета, грозната техника ви кара да изглеждате като глупак.

Не разчитайте на вашия фитнес партньор, защото той може да не разбира нищо също като вас или просто да иска да пощади чувствата ви.

Научете правилната техника за изпълнение на различните упражнения от YouTube, снимайте себе си как ги правите или помолете някой нормален фитнес инструктор да провери как се справяте. Ще имате повече резултати от вашата тренировка и ще ви гарантира, че няма да напуснете залата на носилка.

Спрете да давате непоискани съвети

Съветите са хубаво нещо, но работят само когато някой ви ги е поискал, в противен случай ще влезете в групата на идиотите. Още по-лошо е, когато съветите са хем непоискани, хем абсолютно малоумни.

Не си гледайте постоянно в телефона

Скъпи момчета, които си пишат и проверяват Фейсбука във фитнеса:

Вашата тренировка е адски елементарна.

За да стигнете до реални резултати, трябва да вдигате тежести, да се потите и да прекарате периода на вашата почивка в задъхване за въздух, а не в ъпдейтване на статуса. Използвайте това време за активиращи и коригиращи упражнения или дори някои дихателни упражнения, за да възстановите позицията на тялото си.

Идиотите също така имат сходния навик да ходят и да пишат на телефона едновременно. Не бъдете от тях.

Покажете добър фитнес етикет

Да се извикаш „THIS IS SPARTA!“, сваляйки тениската си и правейки културистки пози пред огледалото, ще ви накара да изглеждате като човек, току-що пуснат от психиатричното заведение.

Преди дори да влезете във фитнеса, трябва да сте уверени, че знаете какво представлява добрият фитнес етикет. Това е възможно най-добрият начин да не изглеждате като идиот във фитнеса: отнасяйте се с всички с уважение.

Винаги връщайте тежестите там, откъдето сте ги взели. Избършете машината, след като я използвате. Бъдете учтиви, когато питате някой дали може да се сменявате на машината, която той използва в момента.

Приятна тренировка!

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!