Тънки палачинки от тиквички: перфектната лятна рецепта
Лятото дойде и искаме да внесем нещо ново в познатите рецепти, които съответстват на сезона. Например, добавете към обикновените палачинки, богатите на витамини и нискокалорични тиквички.
Чудете се дали си заслужава? Ще ви разкрием 7 причини да приготвите тези палачинки през летния сезон.
1) Те изобщо не са трудни за приготвяне. Особено, ако имате миксер.
2) Тиквичките съдържат 95% вода и се считат за хранителен продукт, който не само има ниско съдържание на калории, но също така осигурява чувство на ситост за дълго време. Палачинките също се получават с ниско съдържание на мазнини, с минимални калории.
3) Те са невероятно вкусни! Палачинките не се различават много от обикновените палачинки. Дори са леко сладки, въпреки че не съдържат захар. Синът ми ги яде с мед, а аз ги обичам със заквасена сметана.
4) Възможността да заинтригувате гостите си. Никой няма да повярва, че ястието включва тиквички.
5) Това е засищащо и облекчаващо бюджета ястие.
6) Тези палачинки се обожават от деца, които не искат да ядат зеленчуци. А да се хранят с малко повече витамини – това е постижение за родителите.
7) Това са полезни палачинки! Така че си запишете рецептата.
Тънките палачинки от тиквички с мляко са идеалната закуска. Аз ги приготвям буквално всеки ден. Те са много вкусни, полезни и лесни.
Палачинки от тиквички
Съставки:
- 800 грама тиквички
- 2 яйца
- 1 чаша прясно мляко
- 1-1,5 чаша брашно
- връзка магданоз
- 2 супени лъжици олио за сместа
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Леко узрелите тиквички са най-вкусните. Те имат не само по-добри вкусови качества, но и са с най-висока концентрация на витамини. Именно тези зеленчуци изберете, за да приготвите палачинките от тиквички.
Измийте добре тиквичките и ги настържете на фино ренде. Можете и да ги смелите в блендера. В първия случай, вкусът на тиквичките ще бъде по-ясно усетен. Във втория – палачинките ще бъдат по-гладки и хомогенни като структура.
Нарежете на ситно магданоза. Може да използвате и копър, ако искате.
Разбийте яйцата и солта с миксер или вилица.
Добавете млякото и разбъркайте.
Изсипете пресятото брашно и разбийте сместа с миксер, докато стане гладка и хомогенна.
Изсипете сместа в купата с настъргани тиквички. Добавете нарязания магданоз и две супени лъжици олио.
Разбъркайте всичко до хомогенност.
Загрейте тигана и изсипете от сместа с черпак. Олиото вече е в сместа, поради което не е необходимо да добавяте мазнина в тигана.
Когато палачинката придобие златист цвят от едната страна, я обърнете.
Палачинките от тиквички са особено вкусни със сос от заквасена сметана и чесън. За приготвянето му смесете 250 мл заквасена сметана с намачкан чесън и нарязан копър.
Наредете вкусните палачинки от тиквички в чиния и добавете лъжица от млечно-чесновия сос. Угощението може да се сервира на масата!
Можете да украсите палачинките с разтопен шоколад и пудра захар, както и с кондензирано мляко. А ако включите въображението си, можете да превърнете палачинките в рози?
Ето че ви представихме рецептата за перфектни палачинки! Защо перфектни? Факт е, че в приготвянето им нищо не може да се обърка и могат да се ядат дори без пълнеж.