img

Ред доматче, ред тиквички и ред патладжан, а отгоре топящо се в небцето кашкавалче- топ рецептата за лято тази година

/
/
/
2067 Views

Определено лятото всеки иска нещо леко и същевременно питателно за хапване. И е съвсем нормално като се има предвид жегите навън.

Затова и днешната ни рецептата може да я наречем хитът на това лято.

Това е много просто, неприлично вкусно, защото дава безкрайно пространство за кулинарни експерименти: достатъчно е да се промени набора от съставки и начина на рязане на продуктите . Какво може да бъде по-добре от сочни, ярки, цветни зеленчуци в провансалски стил с хрупкава франзела и чаша розово вино! Предлагаме ви готвене на зеленчуци, изпечени във фурната с кашкавалче – лека и неусложнена чиния, дразнеща вкусовите рецептори, но щадяща фигурата.

съставки

тиквичка 1 брой

патладжан 1 брой

домат 4 броя

кашкавал 100 g

босилек 20 g

чесън 4 скилидки

Зехтин 2 супени лъжици

Провансалски билки на вкус

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

подготовка

Тиквички, патладжан и домати, старателно се изплакват и нарязват на филийки с дебелина 0,5 cm.

Нарежете половината кашкавал на тънки филийки и настържете другата част

Намажете съдът с растително масло и поставете зеленчуците вертикално редуващи се патладжан, домат, тиквички и кашкавал

Пригответе соса: разбъркайте 2 супени лъжици зехтин, провансалски билки, сол, пипер, пресован чесън и пресен босилек.

Изсипете ароматната смес върху зеленчуците и печете в продължение на 20 минути във фурна на 180 градуса.

Отстранете зеленчуците, поръсете ги с настърганият кашкавал и печете още 5 минути.

Източник: iNFOBURGAS

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!