img

Съвети за сваляне на килограми от бивш дебелак

/
/
/
3429 Views

10 съвета за сваляне на килограми от бивш дебелак, който е в добра форма от десетилетия

Гледах снимките от моята лятна ваканция и си казах: „Кога станах толкова дебел?“. И отговорът беше: „В университета“. Университетът беше мястото, където придобих всичките тези мазнини.

Мъж свали 20 килограма с бирена диета

Въпреки че винаги съм бил строен като дете и юноша, на възраст от 25 години просто бях на прага да влезна в графата „затлъстял“ в класацията на BMI (Body Mass Index – Индекс на телесната маса). И двамата ми родители са станали „затлъстяли“ като възрастни и в този момент вече виждах ясно, че нещата вървят в грешната посока. Никога не съм спортувал по-активно, не се хранех правилно, пиех прекалено много… Имах нужда да се променят някои неща.

Мнозина губят тегло и след това си го възвръщат, но аз загубих килограми и ги държа далеч от мен вече в продължение на повече от две десетилетия. Също така, добавих доста мускули и тях също ги държа и до днес. Между моя личен опит и годините на работа във фитнес индустрията, това са десетте най-добри съвети, които научих за намаляването на теглото и държането му на разстояние.

1. Научете се да обичате упражненията

Не можеш да се принудиш да правиш нещо, което мразиш, ден след ден, седмица след седмица, година след година. Трябва да експериментирате и да намерите вашия начин да тренирате. След това се научете как да го правите, прегърнете идеята, направете го с приятели, а може би един ден точно това ще ви дефинира като човек.

2. Научете се да обичате движението

Има разлика между упражнения и движение. Споменатите горе упражнения представляват структурирана и целенасочена физическа активност, която се прави единствено с цел да се изпотите и евентуално да изградите мускули. Движението е физическа активност, която не представлява тренировка с определена цел. Движението е с цел различна от фитнеса, но често се основава около изпълнението на дадена задача.

3. Фокусирайте се върху изпълнението на краткосрочни цели

Нещата, които правите всеки ден, довеждат до постигането на вашите дългосрочни цели по отношение на загубата на тегло. Можете да отпечатате ново упражнение в календара всеки месец и да го залепите за хладилника, като всеки ден да слагате отметка, след като сте изпълнили упражнението. Трябва да станете много добри в определянето и постигането на краткосрочни фитнес цели.

4. Помислете за използването на суетата като мотиватор (но не прекалено много)

Аз съм шампион по приемането на тялото си във вида, в който е, но трябва да знаете, че можете да обичате тялото си и в същото време все още да желаете да го подобрите. И да, това включва подобряване на начина, по който то изглежда. Най-доброто нещо би било ако искате да промените тялото си заради себе си, не заради някой друг. Може би първоначалният стремеж беше заради жена ми, но след това промяната беше нещото, което исках само заради себе си.

Суетата е едно от онези неща, които могат да излязат извън релси, ако започнат да ви управляват. Много хора са причинили някои ужасни неща, само за да постигнат определен външен вид. Независимо от това, желанието да бъдете по-щастлив с тялото, което виждате в огледалото, особено когато това идва с желание за по-добър начин на живот и фитнес, може да бъде мощен мотиватор.

Отново, използвайте тази суета с повишено внимание и не се връзвайте на това, което медиите определят като „перфектно“ тяло. Става въпрос да се стремите да изглеждате добре по начин, от който оставате доволни и можете да поддържате.

Бих могъл да бъда и в още по-добра форма, но щях да мразя това, което съм направил със себе си, за да изглеждам така.

5. Разберете, че все още не сте в най-добрата форма в живота си

Веднъж писах за едно приключение в LA Times – да тичам 10 км за по-малко от 40 минути. Не успях да го направя, но може би един ден ще успея. След този провал, не се провалих в стремежа да избягам маратонската дистанция за под 4 часа, след това се заех с теста Бостън, с който също се справих успешно, а може би един ден ще бъда в Iron Man, стига да се науча да плувам правилно. Може и да съм на 47 г., но не съм готов още да се откажа от активния спортен живот.

Ако годините ви напредват и сте били супер атлет на младини, значи това може да не е реалистична цел, но само от вас зависи дали ще продължите да подобрявате уменията си и да достигнете нов физически пик за вашата възраст.

6. Закусвайте

Има един мит, че яденето на закуска „намалява оборотите на метаболизма“. Въпреки това, закуската трябва да бъде част от живота ви, защото иначе е много вероятно да преяждате в по-късната част на деня. Когато ядете на закуска, поетата храна ви помага да контролирате апетита си през останалото време, защото няма да бъдете толкова гладен, колкото бихте били, ако стомахът ви е останал празен на закуска. Има един феномен, наречен „синдром на нощното хранене“, където хората, които пропускат закуската (те също така често пропускат и обяда), в крайна сметка губят всякакъв контрол върху глада си и не спират да ядат от вечерята до момента на заспиването. Когато се храните с правилно разпределени хранения през деня, можете да ядете умерени количества храна на вечеря и да спрете да ядете след това. Не трябва да се храните веднага след събуждане, но все пак по някое време преди обяд задължително трябва да хапнете, за да не останете след това в кухнята през целия ден.

7. Фокусирайте се върху задоволен стомах, а не върху пълен

Много рядко в моя процес на отслабване съм чувствал стомахът ми да е пълен. Бях свикнал да се придържам към тази стратегия, като дори и след Коледните вечери (на които винаги готвех аз и нещата се получаваха наистина вкусно) не се отдавах на изкушението да напълня стомаха си на максимум и не трябваше да разхлабвам колана си. Има една стара поговорка, която казва „Яжте, докато не се почувствате на осем десети пълен“. Аз живея с тази максима, тъй като натъпкването на прави абсолютно нищо с намаляването на глада в следващото хранене. Вие просто взимате един куп допълнителни калории, от които всъщност не се нуждаете.

Това не е нещо, което изисква практика. Ако много обичате да ядете до пълен стомах, храненето до ниво „удовлетворен“ стомах ще изисква практика, но в крайна сметка ще започнете да го приемате като нещо напълно нормално и няма да мислите много върху това.

8. Опитайте се да си лягате малко гладен

Помните ли какво ви казах за закуската? Не искате да ставате прекалено гладен през деня, защото това ще ви накара да преяждате през нощта. Въпреки това, няма никакъв проблем да сте гладен, когато се запътвате към леглото, защото апетитът се нулира през нощта. Ако не можете да устоите да изядете няколко стотин излишни калории като не си взимате преднощна закуска и си лягате с малко чувство на глад, не се учудвайте, че кантарът не показва желаното. Това е една от най-силните стратегии за отслабване, която познавам. Един трик, който използвам и който работи много добре за преодоляване на желанието да се яде късно през нощта, е гореща чаша билков чай. Можете също да опитате стратегията с измиването на зъбите и след това да си повтаряте: „Не мога да ям повече, вече си измих зъбите.“

Също така, това не е нещо, което препоръчвам да се прави всеки ден. Този похват за сваляне на килограми може да се използва не повече от няколко пъти седмично.

9. Вземете повечето от калориите си за деня от магазина за хранителни стоки

Храненето в ресторанти е основна причина за затлъстяването, защото храната там е високо калорична и твърде много обработвана. Порциите са големи и е супер вкусно, така че искате да изядете всичко в чинията си… Около 95% от това, което моето семейство яде, се купува в магазина за хранителни стоки и се подготвя в семейната кухня и това ни държи в добро физическо състояние.

А в редките случаи, когато си позволяваме да ядем навън, не се притесняваме от излишните калории, защото понякога просто искаме да изядем пържола с размера на главата ни.

10. Фокусирайте се върху храни с ниска плътност

300 грама спанак има същия брой калории като една бисквитка Орео. Наблегнете върху приемането на храни, които имат голям обем и са задоволяващи глада, но съдържат по-малко калории. Зеленчуците често се вписват в тази категория, както и пресните плодове. Високо рафинираните храни с добавена захар определено не се вписват.

Заключение

Не съм открил топлата вода с точките по-горе, просто ви показвам правилния подход към живота, към който аз се адаптирах през времето, в което вървях пътя до външния вид, който ми харесва и може да се поддържа. Ще ви дам един съвет като бонус: Взех решението да се боря срещу възрастта с активен живот. Искам да изглеждам и да се чувствам по-млад, отколкото реално съм, и да продължа да бъда активен, докато не стана храна за червеите.

Осъзнайте, че загубата на тегло е трайно нещо, за което трябва да се работи и си заслужава да се работи.

Успех във вашето приключение.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!