img

Как да избягаме от потъваща кола?

/
/
/
684 Views

Всяка минута някъде по света някой загива от удавяне в колата си. Ето как може да избягате от потъваща кола

Тази статия е само за развлекателни цели.

Според новините на CBS, на всеки четири часа някой в САЩ умира, защото е загубил контрол върху колата си и е стигнал до дъното на езеро. Какво бихте направили, ако сами вие бяхте попаднали пред същия този воден капан? В един момент си мислиш за предстоящата среща на работното място, а в следващия вече си извън пътя и пътуваш към дъното на езерото. Да предположим, че поне колата е все още обърната от правилната страна, но прозорците са затворени. Не трябва просто да се примирявате с неизбежното все пак. Обикновено ще имате един времеви прозорец от няколко секунди до няколко минути (в зависимост от това колко добре херметически е затворена колата), преди колата да започне да се пълни с вода. Ако действате бързо и бъдете с добра съобразителност, можете да спасите живота на пътниците, както и вашият собствен. Ето какви са вариантите за измъкване от потъващ автомобил.

Най-неграмотната обява за продажба на автомобил взриви мрежатаЧ

1. Не се панирайте

За да изпълните следващия набор от стъпки, трябва да се въоръжите със спокойствие и трезва мисъл, така че, колкото и да е трудно, трябва да си поемете няколко бавни дълбоки вдишвания, за да се успокоите, преди да предприемете каквито и да е действия. Не се забавяйте все пак прекалено със самоуспокояването, защото можете да имате само две секунди, за да се измъкнете от колата. Имайте предвид, че колата най-вероятно ще потъне с тежката част напред – най-тежката част е там, където е двигателят, така че можете да се окажете под ъгъл от 45 градуса.

2. Създайте си маршрут за излизане

Свалете прозореца, веднага след като се ударите във водата. Няма да можете да отворите вратата, тъй като силата на налягането на водата срещу нея ще бъде твърде голяма. Вашите електрически стъкла би трябвало да продължат да работят още няколко минути, стига ключа да е все още в стартера.

Ако се окажете в ситуация да не можете да отворите прозореца поради каквато и да е причина или сметнете за загуба на време да го сваляте надолу, можете да се опитате да го счупите с крак, рамо, лакът или с устройство против кражба. Губенето на време означава, че сте много по-близо до смъртта, така че спестете ценни секунди като се подготвите предварително. Не е лошо да имате един малък чук в жабката, който може да ви помогне и в много други ситуации, ако си мислите, че е твърде малка вероятността да попаднете в дъното на басейн, за да носите чук само заради това. Най-добре е да се целите към ръба на прозореца, а не в центъра, защото така намалявате до минимум шансовете стъкло да попадне във вас.

Ако не можете да счупите прозореца, имате един последен вариант да спасите живота си. Когато водата в купето започва да се покачва, хванете вътрешната дръжка на вратата здраво с една ръка (това трябва да се направи, за да не би после да можете да я намерите в следствие на загуба на ориентация), изчакайте, докато нивото на водата достигне врата ви, поемете си дълбоко въздух и след като попаднете под нивото на водата, вече би трябвало да можете лесно да отворите вратата и да плувате до безопасността (тъй като налягането вече ще е изравнено от двете страни на колата).

Руснак измисли защита срещу „паяка“

3. Плувайте до брега

Може да изглежда очевидно сега, но с напомпания адреналин трябва съзнателно да си припомняте да освободите предпазния колан, преди да излезете от колата. Не вземайте нищо със себе си, освен ако не става въпрос за друго човешко същество, дори и домашните любимци са заменими, когато изборът е човешкият живот. Плувайте здраво до повърхността.

Около 300 американци умират в потъващ автомобил всяка година. Това може да ви накара да искате да пътувате с леко отворен прозорец и открехната врата, когато водата е наблизо. Въпреки че тези съвети могат с голям процент на вероятност да спасят живота ви, бягството от пътуващ автомобил е събитие с много непредвидени променливи, така че ние не носим отговорност, ако се опитате да изпълните тези стъпки в извънредна ситуация и те не успеят.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!