img

Как Да Си Направите Офшорна Банкова Сметка

/
/
/
4572 Views

За някои хора офшорната банкова сметка може да звучи като нещо изкарано от филм на Джеймс Бонд или може би по-умен начин за извършване на дейността за един търговец на оръжия. Но истината е, че доста хора използват офшорни сметки, поради най-различни причини. Може да звучи секси да говорите за офшорна сметка, но в по-голямата си част, офшорките се използват за спестяване от данъци.

Но, ако данъците не са повод за загриженост, отговорността може да е, а в този случай офшорното банкиране ограничава достъпа на кредиторите до средствата ви (различна държава, различни закони). И накрая, има хора, които нямат нужда от швейцарска банкова сметка, но я отварят докато са на почивка, защото няма нищо по-добро от това да споменеш в разговор „моята швейцарска банкова сметка…“

Ако някоя от тези причини ви звучи така, сякаш отговаря на вашите собствени мотиви, ето как можете да си откриете офшорна банкова сметка.

Правни въпроси

Откриването на офшорна банкова сметка не е незаконно само по себе си. Ако основната причина обаче е незаконен акт, може да си държите парите на сигурно място, но все пак сте отговорни пред закона. Например, ако сте обвинени в укриване на данъци и сте изпратили средствата в чужбина, все още може да се изправите пред наказателни обвинения. Офшорната банкова сметка може да остане свободна от дългата ръка на закона.

Риск

Когато ползвате банковите услуги в България, можете да сте сигурни, че парите ви са застраховани от правителството. Такива гаранции не съществуват при офшорните банки. С други думи, една държава някой ден може да има преврат, или природно бедствие, или счетоводен скандал и всичките ви пари може да изчезнат. Освен това, може да ви измамят; това се случва. Запомнете, това е бизнес, изграден върху заобикалянето на закона, така че няма винаги да се занимавате с най-честните хора (но това зависи от страната).

Пари

Офшорното банкиране не е само за супер богаташите, но не е и за бедняците. Минималният депозит варира, в зависимост от банката, но трябва да изберете някакво число, за да има смисъл за вас. Все пак, като една ориентировачна сума, от вас се очаква да обявите всяка сума над $10,000.

Пътуване

Не е нужно да посещавате парите си, дори не е нужно да сте там, за да си откриете сметка. Това е най-добрият интернационален бизнес и банкерите прехвърлят пари по телефона или имейла. Въпреки това, в края на деня, вие сте си в своята държава, а парите ви някъде другаде. Ако наистина искате да сте в безопасност и да избегнете законите и данъците, продължавайте да четете.

Място, място, място

Място: Швейцария

Описание/правен статут: Сметките могат да се създадат лично или по пощата. Ключовата характеристика на швейцарската банкова сметка е секретността. Тя работи като нормална банка, но повечето правни въпроси като развод, данъци и банкрут се смятат за частни. Всъщност, швейцарците са известни с това, че пазят тайните си. Докато някои държави променят законите си под американски натиск, Швейцария си продължава. От друга страна, всички знаят за швейцарските банкови сметки, така ако един кредитор знае, че имате такава, той също знае, че криете нещо.

Място: Кайманови острови

Описание/правен статут: Още веднъж, това е като отварянето на сметка, в която и да е банка. Разликата е в това, че сметките на Каймановите острови са насочени към корпорации, така че е възможно да си откриете сметка и да запазите самоличността си в тайна. С други думи, корпоративното ви име ще бъде единственото такова, което банката ще знае. Ако сте умни и наистина загрижени за секретността, ще се обградите от редица корпорации, което образува документални следи на холдингови дружества, които не могат да стигнат до вас.

Каймановите острови официално не насърчават нелегалната дейност, като укриването на данъци, но те не докладват за депозитите или лихвите на тези депозити, това е ваша работа. Но запомнете: Във войната срещу тероризма и наркотиците, банките на Каймановите острови се подкосиха под американски натиск. Това означава, че когато банката отвори вратите си за американското правителство, за да залови наркодилър или терорист, също така отварят вратата към вашата информация.

Място: Сингапур

Описание/правен статут: Настройката в Сингапур е почти същата, както навсякъде другаде. Парите се придвижват до Сингапур, предимно поради данъчни причини, защото държавата има най-ниската данъчна ставка в Азия. Ако си изиграете картите правилно, лихвата натрупана в Сингапур , може да е освободена от данъци. Въпреки, че можете да получите данъчни облекчения върху лихвата на много места, има една добра причина да изберете Сингапур: Инвестицията се случва на местно ниво.

Сингапурските банки изпомпват пари в развиващата се икономика на Китай. Така, когато сложите парите си в сингапурска банка, вие правите три неща: спестявате от данъци, инвестирате в най-бързо развиващата се икономика в света и защитавате парите си, като оставяте на местните експерти да подберат инвестицията ви. С други думи, можете да инвестирате в Азия, без да напускате дома си и без да плащате данъци.

Място: Люксембург

Описание/правен статут: Има няколко пречки пред откриването на сметка в Люксембург, но те са незначителни. Например, ще ви трябва справка на текущата ви банкова сметка и ще трябва да можете да отговорите на някои финансови въпроси за това как възнамерявате да използвате парите в Люксембург (ако изобщо ще го правите).

Както Сингапур, така и Люксембург е известен с голямата възвращаемост на инвестицията, но тази възвращаемост е спаднала за някои притежатели на депозити, които са граждани на еропейски държави. Ако не сте засегнати, ще увеличите парите си, без данъци, в една много стабилна държава. С други думи, ако изберете Люксембург пред Сингапур, можете да направите компромис: Парите ви може да не растат толкова бързо (въпреки, че най-вероятно ще растат), но вие няма да сте изложени на риска при инвестиране в развиваща се икономика.

Доверие в банката

Въпреки, че сме склонни да мислим за офшорното банкиране като за подземен акт, това наистина е доста легитимно. Но основният научен урок тук е, че да си направите офшорна сметка, в съответствие със закона на родната си страна зависи от вас. С други думи, за разлика от американските банки, които декларират доходите ви на данъчните служби, офшорните банки ви държат само в собствената си система. Можете да спестите от данъци, да реализирате по-висока възвращаемост на инвестицията си или просто да държите делата си скрити, но ако нещо от това е в конфликт със законите на собствената ви страна, може да се наложи да посетите парите си… за постоянно.

От друга страна, ако не нарушавате закона, можете да се възползвате от предимствата на офшорното банкиране без да е нужно физическо старание.

Източник: askmen.com

error: Съдържанието на сайта е защитено!