img

БНТ съобщи новината: България изгуби епохална народна певица

/
/
/
29 Views

Напусна ни странджанската народна певица Димка Владимирова.

Тя е сред основателките на Ансамбъла за народни песни на Българската телевизия и радио и дългогодишна солистка на хор „Мистерията на българските гласове“.

В златния фонд на БНТ и БНР се съхраняват множество записи и музикални филми с нейно участие.

Погребението ще бъде в събота – 13 юли от 13:00 часа в храм „Свети Николай Чудотворец“ в Горна баня, съобщи БНТ.

 

 

Още една скръбна вест:

Н а 8 юли внезапно почина киберекспертът Светлин Илиев. Скръбната вест съобщиха от Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“. Илиев си е отишъл на 33-годишна възраст.

„Светлин бе в разцвета на силите си и вестта за неговата загуба е огромен шок за всички, които го познаваха и работеха с него. Светлин Илиев бе сред водещите експерти, които налагаха темата за киберсигурността в дневния ред на българското общество.

Председател на Българската асоциация по киберсигурност в мандат 2019-2023 г., първи председател на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“, член на Борда на Европейската организация по киберсигурност (ECSO) до сетния си ден, изпълнителен зам.-председател на Съюза за стопанска инициатива в периода 2022 – 2023 г.

За краткия си жизнен път Светлин Илиев имаше зад гърба си магистърска степен в Централноевропейския университет в Будапеща, преподавателска дейност в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, професионален опит в системата на UNICEF, NATO, „Заедно в час“, допълват от организацията.

Погребението ще е на 11.07 (четвъртък) от 12 ч. в Гробищен парк – Кюстендил.

Материалът БНТ съобщи новината: България изгуби епохална народна певица е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!