img

Небето ще се отвори над тази част от България на 13 и 14 юли, ще има сериозни валежи

/
/
/
30 Views

В събота (13 юли), по прогноза се очакват и значителни валежи над Царево, Приморско и Ахтопол, предупредиха синоптиците любители от Метео Балканс

Към 14 юли, по прогноза на GFS, ни очаква и преминаването на второ вълново смущение, но този път от запад на изток.

Валежите в неделя ще са повече над Югозападна и Централна България, ще има вероятност и над СЗ България, да паднат значителни валежи, но отново на изолирани места и то предимно в Предбалкана.

Условията за градушки ще са налице!

 

 

Преобладаващи максимални температури между 35° и 38°С, а в някой райони в Тракия и в Дунавската равнина и до 39-40°С. Най-горещо ще е към 15-18 юли, като температурите ще надминат 38-41°С.

Още за наводнения:

Силни валежи в Черноморската област и в Източна Турция взеха две жертви, съобщи Хаберлер.

От поройните дъждове в окръг Орду в Черноморската област на Турция са прелели реките в селищата Чайбашъ и Икиздже. Придошлите води са залели мостове и обширни терени.

В махала в село Чайбашъ възрастна жена, която искала да премине през мост, е била повлечена от водите на реката и се е удавила. Екипи на Дирекцията за реакции при извънредни ситуации и бедствия (АФАД) се опитали да спасят жената, но без успех. Бурните води са отнесли тялото на повече от 2 км.

Продължават действията на спасителите екипи за справяне с природното бедствие. На редица места са се образували свлачища. Евакуирани са семейства и домашни животни, които се намират близо до реката.

От общината в Орду са отправили предупреждения към жителите на селата, че се очакват още валежи и свлачища и призовават за предприемане на превантивни мерки. Изпратени са допълнително спасителни екипи и техника за борба с пороите.

Двадесетгодишна жена е била повлечена от водите на придошла река. Въпреки усилията, местните хора не са успели да я спасят, предаде БТА.

Материалът Небето ще се отвори над тази част от България на 13 и 14 юли, ще има сериозни валежи е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!