img

Извънредно: Арестуваха шефа на Национално движение Русофили – Пловдив

/
/
/
22 Views

Председателят на Национално движение „Русофили“ – Пловдив Златомир Дьовленски е арестуван.

Дьовленски е бил задържан от ДАНС днес преди обед в централата на градската организация на БСП, потвърди за БНТ депутатът и секретар на парламентарната група „БСП за България“ Иван Петков.

От офиса на движението са били иззети и документи. Все още няма яснота защо е арестуван Дьовленски.

От сайта на община Родопи е видно, че той работи там като младши експерт в отдел „Координация и проекти“.

 

 

Златомир Дьовленски е и докторант в Пловдивския университет, както и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за депутат от БСП за България през 2022 г.

Арестът е бил извършен по брутален начин с разбиване на врата на жилището му в кв. Коматево в 5:30 часа тази сутрин“, разказа пред БНР Иван Петков, като се позова на разказ на майката на Дьовленски. По-късно 33-годишният мъж е отведен от служители на ДАНС в централата на БСП в Пловдив, където председателят на НД „Русофили“ -Пловдив има офис.

Първи подробности за ареста от ДАНС на председателя на Национално движение „Русофили“ – Пловдив Златомир Дьовленски. Депутатът и секретар на парламентарната група „БСП за България“ Иван Петков съобщи за читателите на Plovdiv24.bg следното:

„Сутринта в 5,30 часа са разбили у тях входната врата, извлачили са го. Имало е претърстване в централата на БСП, но аз докато стигна, са приключили. Разговарях с един човек, който не ми се представи и му обясних, че ще има адвокат, който аз съм поискал. Адвокатът пътува от София. Това са брутални методи. Майка му е в шок – представете си да влязат така у вас, и то в ранните часове. В момента е задържан“, разказа Петков.

От офиса на „Русофили“ са били иззети и документи. Все още няма яснота защо е арестуван Дьовленски.

От сайта на община „Родопи“ е видно, че той работи там като младши експерт в отдел „Координация и проекти“. Златомир Дьовленски е и докторант в Пловдивския университет, както и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за депутат от „БСП за България“ през 2022 г.

Материалът Извънредно: Арестуваха шефа на Национално движение Русофили – Пловдив е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!