img

Ниво 2 за ураган и торнадо до часове в България обяви „Метео Балканс“

/
/
/
31 Views

Meteo Bulgaria издаде предупреждения Ниво 1 и Ниво 2 за 2 юли за бури! През следващото денонощие, по студен фронт, атмосферата ще се лабилизира. Процесите ще са изключително интензивни, като някои от тях ще се развиват и предфронтално, но все още до обед локално.

През нощта срещу вторник ще превали и прегърми на места в Дунавската равнина. Още от сутринта мощна купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива над Северозападна, а по-късно и из Централна България.

Значителни и по-повсеместни валежи с локални наводнения, бурен/ураганен вятър и средни към едри градушки се очакват следобед и вечерта, когато клетките ще се групират в големи системи от бури.

В Централна Северна България (Плевенско, Ловешко, че даже Великотърновско), но без да се изключват напълно други населени места на север от Балкана, вероятността за суперклетки е най-голяма, като главно там те могат да възпроизведат торнадо!

По линията на фронта ще се оформи и огромен температурен контраст между Северозападна и Югоизточна България.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Материалът Ниво 2 за ураган и торнадо до часове в България обяви „Метео Балканс“ е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!