img

Сензационни версии за завръщането на Брендо и пълен обрат с годините му в затвора

/
/
/
30 Views

Брендо е един фосил – един от последните големи играчи от времената на бурния преход. Човек, който има много дълга кариера, донякъде спорна. Човек, който е замесен още с финансови далавери с някогашната банка „Биохим“ – пране на пари. Това заяви пред bTV Иван Савов, криминалист, по повод изненадващата поява на Евелин Банев-Брендо.

„Подобен тип хора работят каквото падне в началото и впоследствие се превръща във все по-голям играч. Обикновено, за да тръгне кариерата на такъв човек, някой го дърпа. Малко са хората, които се самодоказват. Обикновено това става с насилие“, обясни той.

 

Савов предполага, че човекът, който го е „дръпнал“, е Доктора.

Според него Брендо е „един от последните мохикани на тази ера – по-дивашката престъпност“.

„По-интересното е защо Брендо се предава. Според мен може би има нещо, което го притеснява да остане навън. Той знае много добре, че влезе ли в затвора, ще бъде защитен и ще остане жив“, посочи той.

Според криминалиста едната версия за завръщането на Банев са неговите връзки с картели в Колумбия. „И най-малкото нарушение се наказва. Не се плаща с пари, а кокаин. И в Антарктида да се намирате, ще ви намерят“, посочи той.

Втората версия, е, че хора като него често се съгласяват да сътрудничат на „братски нам служби“. „Като настъпиш интересите на едните и другите, какво правиш – идваш си вкъщи“, коментира той.

„Ако този човек действително е станал агент на някоя служба, те го пазят в някакъв момент. Това, обаче е предположение. Като имаш много пари, няма проблем да подкупиш някого“, каза той по отношение на това дали е имал протекции докато се е укривал.

Савов смята, че в заснетите кадри пред затвора има нещо нагласено, за да може Банев да покаже, на когото трябва, че е в затвора.

По отношение на неговото състояние той посочи, че от хора около Брендо знае, че в последните години при него са се наблюдавали отклонения, свързани с психическото му състояние – някакъв вид нестабилност: „Това може да се дължи на много неща, включително употреба на наркотици“.

Савов посочи, че има и други случаи на хора, които се издирват и се знае къде са, но службите не ги търсят. „Другия брат Галев в Македония има една хасиенда и си ходи честичко там. Но никой не се занимава с това“, каза той.

„Подобни неща не са свързани с политическата система, а са свързани със споразумения с големи служби“, обясни той.

Адвокат Димитър Марковски припомни от своя страна, че Брендо е издирван от 2018 г. и то не само от българските власти.

„Това е един много добре премислен ход“, каза той относно неговото завръщане.

„Вътре в затвора охрана е много сериозна. Много трудно може да се пробие, за да може някой да бъде ликвидиран“, обясни адвокатът.

„По-добре в затвора жив, отколкото свободен, но мъртъв. Според мен г-н Банев е наприл един избор за оцеляване“, посочи той.

Марковски разкри и един малко известен факт: „Когато са правили реализацията на г-н Банев, в колата му са открити секретни документи от делото „Кокаинови крале“, което се е водило на територията на Италия. Няма да е пресилено д каже, че това е човек легенда, с контакти и влияние“.

„Явяването му в затвора означава, че той ще започне да изтърпява българската присъда – 6 години. В процеса на това изтърпяване ще се инициират процедури по изтърпяване на две европейски присъди“, обясни той.

„Най-голямата му присъда – 20 години в Италия, когато се адаптира спрямо българското законодателство, горната граница за „Кокаинови крале“ е 15 години. Италианската присъда трябва да бъде намалена от българския съд“, посочи адвокатът.

„След като бъдат признати, той може да ги събере. Може да лежи едно общо най-тежко наказание“, добави той.

„Ако се дръпне чертата, при едно добро поведение, до около 5 години има право да кандидатства за предсрочно освобождаване“, заяви Марковски.

„От една страна, ако има заплаха за живота – ти си добре охраняван, от друга страна не е толкова черен този дявол – това са около 5 години“, обобщи той.

Материалът Сензационни версии за завръщането на Брендо и пълен обрат с годините му в затвора е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!