img

Извънредно! Земетресение разтърси Пловдив! Усети се чак в София

/
/
/
46 Views

Земетресение разтърси Пловдив!

Според данни на Европейския сеизмологичен център магнитудът му е бил 4,2 по скалата на Рихтер!

Очаквайте подробности в сайта ни!

Земетресение е усетено край София. То е регистрирано близо до Момин проход и Костенец, до АМ „Тракия“ и малко преди Ихтиман – на 60 км от София.

Трусът е бил със сила 2.1 по скалата на Рихтер. Това сочат данните на Националния институт за геофизика, геодезия и география на БАН.

Земетресението е било усетено в 10:46 часа на дълбочина 13 км.

ОЩЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ ОТ ДНЕС ПО СВЕТА:

Край бреговете на южната част на Перу е регистрирано земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер, но няма непосредствена опасност от цунами, става ясно от справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Трусът е регистриран на 242 км югоизточно от Ика, на 56 км югоизточно от Акари, на дълбочина 20 км. Той е регистриран в 09:47 часа местно време (17:47 часа българско време).

Геофизичният институт на Перу съобщи, че земетресението е било с епицентър в Тихия океан на дълбочина 25 км от брега на департамента Арекипа.

Правителството реши да не активира системата за предупреждение за цунами.

Геоложката служба на САЩ определи магнитуда на земетресението на 6,0 и заяви, че епицентърът на труса е бил на дълбочина 19,9 км.

Перу се намира в т.нар. тихоокеански огнен пръстен – обширна зона на сеизмична активност, която се простира по западното крайбрежие на Южна Америка.

Всяка година Перу е засегната от поне 400 регистрирани земетресения.

Материалът Извънредно! Земетресение разтърси Пловдив! Усети се чак в София е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!