img

На 50 км от София: Вдигат къмпинг за чудо и приказ в култов наш курорт

/
/
/
42 Views

В курортен комплекс „Белчин бани“ край самоковското село Белчин бе направена първа копка на нов къмпинг. Той ще носи името „Къмпинг Поларис – Белчин бани“.

Проектът има за цел изграждане на курортна сграда, бунгала, къмпинг за каравани, палатки и обслужващи санитарни помещения върху площ от 18 400 кв.м, обясни по време на официалната церемония на първата копка на строежа Соня Върбева от „Енерджи делта“, дружество от групата „Синергон холдинг“.

 

Тя каза, че имат амбицията това да е най – големият къмпинг с минерална вода и най – зеленият. Срокът за изпълнение на проекта е две години. Това ще даде възможност и за откриване на около 30 нови работни места, пише БТА.

По думите на Върбева проектът дава възможност община Самоков да бъде първата в България, която да предлага глемпинг услуга – съчетание между комфорт и удобствата на хотелско обслужване, пренесено сред чистата природа.

Къмпингът ще се състои от няколко функционални зони – една едноетажна сграда с няколко басейна, спа зона, зала за игри с детски център, мултимедийна зала, зала за хранене.

Обслужващите сгради към къмпинга са предвидени за ползване от посетителите за кемпери и каравани. Предвидени са три постройки – санитарно-битова зона, зони за няколко типа къмпинг единици, а именно бунгала, както и двуетажни постройки.

Предвиждат се три зони за барбекю на открито. Всяка една от зоните разполага с дървена пергола, под която са организирани по два плота, всеки с външна чешма, грил и маса с пейки, зони за паркиране и свободна зона.

Към общата зона, в близост до обществената сграда, се предвижда изграждането на детска площадка и организиране на пространство за групови събития на открито. В западната част на имота са разположени част от технически съоръжения, необходими за обслужване нуждите на комплекса.

Предвидено е поставяне на водомерна шахта, трансформаторен пост, вкопани в земята резервоари за битови нужди и дъждовни води, както и локална пречиствателна станция към основния обект.

По време на събитието бе подробно представена информация какво точно ще съдържа комплекс, както и възможностите за развитие и облагородяване на района. Водосвет за спорна работа отслужи отец Димитър.

Материалът На 50 км от София: Вдигат къмпинг за чудо и приказ в култов наш курорт е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!