img

Собственик на автокъща: Градушката унищожи всичките ми коли

/
/
/
40 Views

Градушката Шереметя нанеси огромни загуби на собствениците на автокъщи.

Увредени са над 400 коли, като щетите се оценяват на повече от 4 милиона лева.

Един от собствениците на автокъща – Петър Стоянов, разкри, че градушката е унищожила всичко, което е създал за 20 години.

На 56 години съм, но такова нещо не съм виждал през живота си. Нямам една кола, която да става за нещо. Всичко е тотална щета, заяви за Нова Тв Петър.

 

 

Аз вече не мога да се възстановя. Това ми е всичкото, като пари, като стойност. Абсолютно всичко е унищожено, добави той.

По 5000 лева сигурно ще трябват да се възстанови всяка кола, но кой ще я купи после, като знае, че е градушкува кола, заяви още Стоянов.

Рекордната жега постепенно се измества от по-хладен студен фронт, който идва с екстремни явления и за съжаление с щети.

Очаква се от обяд до вечерта на много места у нас да се развиват гръмотевични бури, придружени от дъждове и усилване на вятъра. Без валежи ще остане само в крайните южни райони на България

За цяла Северна България е в сила жълт код за опасно време. Има висок риск, както от градушки, така и от локални наводнения. Максималните температури ще са от около 30 градуса в западните райони до 35 на юг.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще е без валежи с разкъсана облачност и температури до около 30 градуса. Едва в късния следобед и вечерта на места ще превали и пригърми.

В област Варна главно в следобедните часове ще има краткотрайни, но интензивни валежи от дъжд, гръмотевични бури с условия за градушки. Количествата на валежа в отделни райони ще достигнат 30-45 литра на квадратен метър, посочват от НИМХ.

Според любителите метеоролози от „Метео Балканс“ съществува риск от средна и едра градушка, торнада и мезо-конвективни системи.

Материалът Собственик на автокъща: Градушката унищожи всичките ми коли е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!