img

Непознати ли? Величие хвърля легендарно име в парламента

/
/
/
31 Views

Легендарна фигура в родната естрада влиза в парламента.
Музикантът Етиен Леви вероятно става депутат в 50-ото Народно събрание от листата на националистическата формация „Величие“, която бе голямата изненада на тези избори, защото успя да вземе близо 5 процента от гласовете на българите, предаде „Гласът на България“.

66-годишният музикален педагог е водач на листите в централния софийски избирателен район 24 МИР и четвърти в евролистата на „Величие“.

Седмици преди изборите името му бе опетнено като доносник на Държавна сигурност. Ето какво отговори музикантът: „Доносник от мен няма да стане! Аз семейството и кръвта си никога няма да предам!

С острите си думи тогава певецът атакува вулкана от публикации срещу него, които го уличаваха, че е бил агент с псевдонима „Панайотов“ към Шесто главно управление на Държавна сигурност.

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия „Величие“, създател на „Исторически парк“.

„Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами“, каза Спецов в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция „Митници“ срещу дрогата „Не сте сами“.

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения, допълва БТА.

Спецов уточни, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина.

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от „Продължаваме промяната“ (ПП) и в които се коментира „кеша“, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Вчера водачът на листата на партия „Величие“ за Европейския парламент Николай Марков каза, че в „Историческия парк“ във Ветрино няма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства.

Материалът Непознати ли? Величие хвърля легендарно име в парламента е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!