img

Роден наркоман смрази Гърция с убийството на дъщеричката си: Рязал трупчето ѝ като сирене

/
/
/
20 Views

На 10 април 2014 г. един българин отива в магазин в Атина. Купува тоалетна хартия, кухненски кърпи, газова бутилка, 2 легена, въже, белина и прах за пране и си тръгва.

По-късно ще стане ясно, че всичко това му е било необходимо, за да скрие следите от страшно престъпление. Камера в магазина записва сцената с пазаруването, но никой не предполага, че по-късно видеото ще стане ключово доказателство в дело за жестоко убийство, разчленяване и унищожаване на останките на 4-годишно момиченце. За жестокото престъпление е обвинен бащата на жертвата.

 

Станислав Бакърджиев живеел в гръцката столица от години. До 14-ата му годишнина го гледала баба му Снежана, която живее в Дряново.

След това тийнейджърът заминал при майка си в гръцката столица. Когато навършил пълнолетие, се хванал на работа в заведение, след това заминал за Германия. Там се запознал с българката Димитрина, двамата се оженили и им се родила дъщеричка – Ани.

Върнали се в Гърция Станислав обаче започнал да се събира със съмнителни хора и да се друса. Жена му не издържала и заминала отново в Германия, където се запознала с друг мъж. Тя обаче оставила момиченцето при баща му, без подозира опасно е това.

Малката Ани живеел с баща си – наркоман в Атина.

През април 2014 г. Ани изчезва, но никой все още не знае за това. Вероятно и нямаше да се разбере какво се е случило с детето, ако приятел на Станислав не беше разказал на полицията за чудовищното зверство. Назиф Ахмедов, познат като Ники, понякога отсядал в дома на убиеца на ул. „Михаил Вода“ в Атина, където двамата се друсали с наркотици. Те били съученици и близки приятели.

На 9 април двамата отново били заедно, но Назиф излязъл рано сутринта. Няколко часа по-късно Станислав му се обадил да не се прибира, защото чака на гости майка си.

Пет дни по-късно Станислав пак се обажда на Назиф с молба да се върне, за да му каже нещо много важно. Назиф дори не предполага какво ще чуе. Той заварва приятеля си, както обикновено, надрусан.

На въпроса къде е Ани, Бакърджиев отговаря, че Господ си я прибрал. След това започва да разказва какво се е случило с момиченцето, но не за самото убийство, а как е нарязал на парчета трупчето му.

И досега убиецът твърди, че не е отнел живота на детето си, а го е заварил мъртво, не знаел какво да прави и решил да скрие тялото.

Той признал пред Назиф, че е сварил останките за 2 дни, а след това ги е разнесъл с тенджери и изхвърлил в контейнери за боклук на различни места в гръцката столица.

Признанието сякаш свалило товар от гърба на килъра, който станал весел, дори си пуска електронна игра. Ахмедов обаче бил в шок.

Първата му реакция била да си тръгне, но останал няколко дни в квартирата при Станислав, защото нямал пари. Когато получил запис от майка си, се прибрал в България.

В дома си в село Скалско разказал на баща си какво се е случило в Атина. На следващият ден Мустафа  закарва сина си Назиф в габровската полиция. Ники там разказва всичко, но все още не знае, че и той ще бъде обвинен като съучастник, тъй като негов пръстов отпечатък бе открит на една от бутилките с белина, използвана за изчистването на кръвта от килимите, стените, пода и мебелите в апартамента.

„Не съм участвал в убийството на Ани! Напротив – отвратих се от баща ѝ и го издадох, а сега лежа наравно с него!“, разказа от гръцки затвор Ники.

Думите му потвърждава и полиграф в България, резултатите от него обаче нямат сила в гръцки съд. На подсъдимата скамейка бе и майката на жертвата – Димитрина Борисова, за това, че си е изоставила детето.

Случаят буквално взриви южната ни съседка.  През 2015 г. съдът в Атина призна Станислав Бакърджиев и Назиф Ахмедов за виновни като постанови, че са извършили жестокото убийство на момиченцето, осъзнавайки какво извършват. Двамата мъже получиха доживотни присъди.

Майката на Ани – Димитрина, пък бе осъдена условно на 6 г. затвор за излагане на опасност на живота на малко дете. Жената има забрана за напускане на страната през този период и на всяко 5-о число от месеца да се подписва в полицията.

Подсъдимите обаче обжалваха присъдите си пред Апелативния гръцки съд, който потвърди доживотната присъда на Бакърджиев, но намали тази на Назиф на 9 г. за съучастие в заличаването на следите от зверството Димитрина беше призната за невинна.

По време на делото  дядото и бабата на убитото момиченце свидетелстваха, че са научили за изчезването на Ани от майката на детето, а за убийството по телевизията. Те обаче не знаели, че бащата Станислав е употребявал наркотици.

Стана ясно обаче, че от гръцка организация за борба с наркотиците няколко пъти са информирали властите за насилие върху детето, но не е имало реакция. Подобна информация са дали и съседите, които заявиха пред медиите, че често са чували Ани да плаче.

Според психолози планирал престъплението

Живял с травестит по хотели

Станислав е в единична килия, за да не бъде линчуван от другите затворници.

Станислав е съжителствал с травестит на име Роза през 2007 година. Не е имал собствено жилище, а живеел по хотели. Според психолози, Станислав е психопат, който изпитва удоволствие от болката на другите. „Той е човек със здрав разум.

Това, че е извършил престъплението по този начин показва, че всичко е планирано от известно време, а не е спонтанно извършено престъпление. Този човек няма чувства“, коментира психотерапевтът Димитра Сфика.

В Гърция нашенецът бил преместен в затвор на остров Корфу, а не в Атина, както се очакваше първоначално. Дълго време е бил сам в килия, тъй като се смята, че останалите затворници оказват натиск върху осъдените за убийства и насилие над деца.

Медии съобщаваха, че затворници от Атина заплашвали с бунт и гладна стачка, ако българинът, убил Ани, бъде докаран при тях.

Материалът Роден наркоман смрази Гърция с убийството на дъщеричката си: Рязал трупчето ѝ като сирене е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!