img

70-годишна баба роди близнаци, но бащата на бебетата я напусна (СНИМКИ)

/
/
/
210 Views

С напредването на медицината и технологиите все по-често ставаме свидетели как жени, отдавна преминали детеродната възраст, успяват да забременеят и родят здрави бебчета. Поредният такъв случай порази с възрастта на родилката.

70-годишна жена от Уганда е дала живот на близнаци , след като забременяла чрез инвитро процедура, съобщиха от болницата, където е протекло раждането и проследяването на бременността.

 

Африканката Сафина Намуквая се сдоби с момиченце и момченце в сряда следобед, съобщиха от Международната болница за жени и център за плодовитост в столицата на Уганда Кампала.

„Тази история не е само за медицинския успех; става въпрос за силата и устойчивостта на човешкия дух“, казаха от болницата.

Майката Намуквая сподели пред канала NTV, че това е второто ѝ раждане за три години, след като родила Сара през 2020 г. Тя разказва още, че е преминала през някои усложнения и трудности по време на бременността си, включително това, че бащата на децата ѝ я е напуснал. „Мъжете не обичат новината, че ще имате повече от едно дете. Дори след като ме приеха в болницата, съпругът ми така и не се появи.“, сподели самотната майка.

 

Намуквая казва, че в миналото е претърпявала спонтанни аборти, загубила е съпруга си през 90-те години на миналия век и е била изправена пред стигмата в своята общност, че няма деца.

„Веднъж едно много младо момче ми се подиграваше, казвайки, че съм била прокълната от майка ми да умра без дете“, споделя тя. Тя разкрива още, че след раждането на първото си дете е била осъждана, че не е родила след 40 години опити. „Много хора ме съдеха и ми казваха, че съм безплодна, но реших да оставя всичко на Бог, който най-накрая отговори на молитвите ми“, каза тя малко след раждането на първата си дъщеря през 2020 г.

 

Въпреки че случаят на Намуквая е рядък, това не е първият, в който жена ражда в напреднала възраст.

Материалът 70-годишна баба роди близнаци, но бащата на бебетата я напусна (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!