img

3 подправки, които правят боба за Бъдни вечер по-вкусен от всякога

/
/
/
429 Views

От край време на трапезата на Бъдни вечер се поднася домашно приготвен боб. Всички сме свикнали да го похапваме, но само най-големите майстори знаят как да го овкусят, така че да си оближем пръстите.

В днешната статия ще споделим кои са онези чудни подправки, които да добавим на боба, за да е още по-ароматен.

Как се приготвя най-вкусният боб за Бъдни вечер? 

Ето какви продукти са ви нужни:

  • боб – 350 г
  • лук – 3 глави
  • моркови – 2 броя
  • чушки – 2 сушени пиперки, сладки
  • целина – 1/3 глава
  • олио – 150 мл
  • домати – 1 с.л. доматено пюре
  • карамфил – 5 зърна, цели
  • магданоз – сух
  • джоджен – 1 ч.л.
  • девесил – на вкус
  • чубрица – 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Бобът се накисва от вечерта. Това позволява да се свари по-лесно. Добавя се и щипка сол към водата, в която го варите.

Малко, преди да е сварен, се добавят нарязани на ситно чушка, целина, морков.

След това се добавя олио, черен пипер и зърна карамфил. Разкрихме първата подправка, на която дължим страхотния вкус на ястието.

В подходящ съд се загрява олио. В него се запържва лук. Добавя се и малко доматено пюре.

Когато заври, се сваля от котлона и се добавя към боба в тенджерата.

Ястието се овкусява с чубрица, джоджен и девесил.

Благодарение на този букет от билки имате възможността да зарадвате всички у дома с превъзходно вкусно ястие.

Добър апетит!

Материалът 3 подправки, които правят боба за Бъдни вечер по-вкусен от всякога е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!