

3 подправки, които правят боба за Бъдни вечер по-вкусен от всякога
В днешната статия ще споделим кои са онези чудни подправки, които да добавим на боба, за да е още по-ароматен.
Как се приготвя най-вкусният боб за Бъдни вечер?
Ето какви продукти са ви нужни:
- боб – 350 г
- лук – 3 глави
- моркови – 2 броя
- чушки – 2 сушени пиперки, сладки
- целина – 1/3 глава
- олио – 150 мл
- домати – 1 с.л. доматено пюре
- карамфил – 5 зърна, цели
- магданоз – сух
- джоджен – 1 ч.л.
- девесил – на вкус
- чубрица – 1/2 ч.л.
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Бобът се накисва от вечерта. Това позволява да се свари по-лесно. Добавя се и щипка сол към водата, в която го варите.
Малко, преди да е сварен, се добавят нарязани на ситно чушка, целина, морков.
След това се добавя олио, черен пипер и зърна карамфил. Разкрихме първата подправка, на която дължим страхотния вкус на ястието.
В подходящ съд се загрява олио. В него се запържва лук. Добавя се и малко доматено пюре.
Когато заври, се сваля от котлона и се добавя към боба в тенджерата.
Ястието се овкусява с чубрица, джоджен и девесил.
Благодарение на този букет от билки имате възможността да зарадвате всички у дома с превъзходно вкусно ястие.
Добър апетит!
Материалът 3 подправки, които правят боба за Бъдни вечер по-вкусен от всякога е публикуван за пръв път на Единна България.