img

3-те най-глупави породи кучета – интелигентността не е силната им страна

/
/
/
134 Views

Не е правилно да се класифицира която и да е порода кучета като „глупави“. Интелигентността при кучетата може да бъде определена по различни начини, включително черти като послушание, способност за обучение, решаване на проблеми и инстинкт.

В допълнение, индивидуалната личност и начинът, по който кучето е обучено, могат значително да повлияят на неговата интелигентност и поведение

Въпреки че има широка гама от вариации в интелигентността на кучетата, някои породи се открояват със способността си да учат и изпълняват команди.

Разбира се, ново проучване, проведено в университета в Хелзинки във Финландия, отговори на въпроса – кои породи кучета са най-глупавите ?

1. Бесенджи

бесенджи куче

Тази порода е известна с това, че не е много умела да реагира на човешки команди. Тя не е известна с покорството си и може да бъде видяна предимно да хапе мебелите, когато е оставена на „воля“. Това куче не обича да бъде оставяно само и често може да бъде много разрушително.

Тази порода обаче често се описва като интелигентна в други аспекти, като например способността да взема решения, които преследват собствените си интереси, като получаване на храна.

Тази порода също има силен ловен инстинкт, което означава, че преследва котки, катерици и други по-малки животни.

2.

Булдогбулдог интелект

Булдогът отдавна е символ на британския национален дух, но интелигентността му е доста ниска.

Булдозите обикновено са упорити и научават само няколко команди, така че собствениците се съветват внимателно да избират обучението си.

Ветеринарите по-рано предупредиха, че булдогът е податлив на различни заболявания и деформации. Първоначално той е разработен като мускулесто и атлетично куче, но сега се отглежда като домашен любимец. Булдогът има репутация на мързеливо куче, но породата се радва и се възползва от редовните упражнения.

3. Чау чау

чау-чау интелект

Чау-чау произхожда от Китай, където исторически е отглеждан заради месото и козината си, казва професор Корен, добавяйки, че породата се смята за твърде „проста“.

Според доклад на Guardian от 2003 г. куче от породата чау-чау е било сериозно ранено, когато е скочил от прозорец на втория етаж в Ланкашир, след като е било уплашено от самолет…

Материалът 3-те най-глупави породи кучета – интелигентността не е силната им страна е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!