img

Тази година много нашенци обявиха бойкот на родното, пълнят заведения в съседна държава, излиза им по-евтинко

/
/
/
109 Views

Пред агенция „Фокус“ потвърдиха, че заведенията в съседна Северна Македония са за предпочитане от българите. Там те провеждат своите фирмени празненства, банкети преди Коледа, рождени дни и всякакви други партита.

Информация на туроператори сочи, че често жители на Кюстендил отскачат с приятна компания през българо-македонската граница, за да се повеселят с приятели и колеги.
Като плюсове се коментират по-изгодните предложения на ресторантьорите, както и близкото разстояние. На мнение са, че нашенците пътуват натам, за да могат да се веселят в една по-различна обстановка.

Често предложенията за банкети в Северна Македония включват четиристепенно меню, неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки, заедно с това и организиран транспорт. Още се предоставя жива музика по заведенията, а туроператорът осигурява и застраховка за пътуване в чужбина.

Конкретно с пътуване от Кюстендил, цените варират за една празнична вечер от 50 – 56 лева на човек, като зависи колко е отдалечен от границата.

 

Хората споделят, че получават там едно добро отношение и че често родни ресторантьори гледат максимално да печелят от партитата и слагат толкова маси, че почти птичка не може да прехвръкне, камо ли да се отпуснат и позабавляват с танци и хора. И другото, което отбелязват като минус е, че често по кръчми ако не следиш консумацията, ти надписват, за да изкарат още пари от теб.

Материалът Тази година много нашенци обявиха бойкот на родното, пълнят заведения в съседна държава, излиза им по-евтинко е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!