img

Клиент на родна банка: Нали щеше да има сметки без такси, защо пак ни прецакват?

/
/
/
115 Views

Оказва се, че изплащане на пенсия и заплата по банков път ще ви струва пари.

И уж бяха създадени така наречените сметки за базови операции, при които няма такива такси. Нито за откриване или закриване на сметка, нито за внасяне и теглене през банкомат на банката, нито за обслужване (или поне ако има преводи за над 145 лева за месеца.

Това беше прието като норматив.
Нещата обаче далеч не се случват такава в реалността

Член на Фейсбук групата „Клуб на инвеститора“ се оплака през какво е минал. Той е посетил родна българска банка със съпругата си. Тя трябвало да си закрие нормалната сметка и да си отвори базова сметка, на която да си получава заплатата.
Там обаче му казали, че не знаят, че съществува такава сметка

 

След това се намерил служител, който бил по-запознат. Той обяснил, че сметката може да се използва само за получаване на заплата, болничен и майчинство. Това разбира се не е точно така и вероятно е умишлено изкривено от въпросния служител.

Той попита какво се случва, тъй като в други държави тези безтаксови сметки си функционират като пълноценни разплащателни сметки.
В коментарите му пишат да пробва пак след 1 година

Други го посъветваха да вдигне скандал, защото това е единственото, което работи в България. Трети написа, че в банката му обяснили, че това е сметка само за бежанци и други подобни хора. Консенсусът на коментиращите обаче е, че банките умишлено пускат хората по пързалката, за да не се отказват от нормалните банкови сметки с всякакви такси.

Материалът Клиент на родна банка: Нали щеше да има сметки без такси, защо пак ни прецакват? е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!