img

Проф. Рачев каза ще ни навести ли сибирската мечка за Коледа и да яхваме ли ските

/
/
/
114 Views

Ще продължи да става все по-топло. От неделя, бавно, бавно и сряда и четвъртък ще стане доста топло. Нищо няма. Никакви фронтове. На някои места събота и неделя ще има мъгла, ниска слоеста облачност.

Това прогнозира в ефира на bTV климатологът професор Георги Рачев.

„Започва затоплянето, над Западна Европа ще стане доста топло за сезона. Ще продължи да вали. Алпите са пълни със сняг и нашите планини са пълни със сняг. Има много добри условия да започне ранен ски сезон. Най-добре е положението в Боровец и високата част на Тодорка“, каза още Рачев.

 

 

По думите му до сряда-четвъртък ни очаква леко затопляне, петък-събота пак ще има смесен валеж. Продължава да бъде малко по-топло от нормалното за сезона.

„Имаше една голяма сибирската мечка, която се прибра в Сибир и няма да дойде при нас поне до Коледа. Малко по-хладно време ще бъде над Балканите. Затоплянето ще продължи от понеделник, вторник сряда, дори и в четвъртък. В София ще стане 10-11 градуса“, обясни Рачев.

„Сутринта като идвах срещнах дежурните две снежинки. Да, на Петрохан е страшно, какво да очакваме когато вали. В Родопите Антон Байрактаров каза почна да вали, цяла нощ е валяло. Но там са над 1000 метра надморска височина. От Гоце Делчев до Хасково, тази част е валежна и малко над централна България, около Свищов и Пордим“, каза още той.

Според него до към 21 – 22 декември времето ще бъде нормално, невалежно време. Ледени дни ще има в Боровец. Ще бъде много студено, оръдията работят. Съобщиха, че ще отварят сезона на 15-и декември, всичко ще е наред за този ски сезон.

В Пловдив ще бъде топло – 10-11 градуса. В София ще има фион, после ще застудее.

„Морето изстина. Средиземно море е топло, доста по-топло от нормалното. Но нашето изстина. Декември е със къси дни, като падне и една мъгла действа доста подтискащо, но пък е месеца, в който става червеното вино, все пак трябва да има компенсация“, каза още Рачев.

В Добрич в събота и неделя ще има скок от поне 5 градуса, Валежи няма да има. Който може да избяга във високата планина. Там слънцето е много силно, а кислорода е буквално на буци, посъветва Рачев.

В Плевен ще има мъгла, ще има и затопляне от неделя нататък. Във Видин положението е същото. В сряда ще започне да вали.

Материалът Проф. Рачев каза ще ни навести ли сибирската мечка за Коледа и да яхваме ли ските е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!