img

Ето защо НЯМАМ климатик вкъщи! Не, защото не мога да си го позволя!

/
/
/
173 Views

 

 

В днешно време е напълно обичайно да се топлите или разхлаждате на климатик. Почти всяко едно офис помещение е климатизирано и дори много хора слагат климатик и в дома си. Колкото и да са удобни обаче климатиците крият и своите рискове за здравето. В следващите редове именно за тях ще поговорим.

Дехидратация

Нивата ѝ се покачват в помещенията, които са климатизирани. Обикновено това се случва, когато влажността в помещението намалява, тоест не сме достатъчно хидратирани. Това се случва, когато температурата е твърде ниска – усещаме повече хлад и понижено желание да пием вода или друга напитка. Въпреки това е добре да приемате достатъчно течности и да не се поддавате на това усещане.

Летаргия

 

 

Въпреки, че климатикът ни охлажда и топли, той може да бъде причина за нашата липса на енергия. Изследванията показват, че хората с климатизирани стаи се оплакват повече от вялост. С други думи, климатичната инсталация може да бъде причина за липсата ви на енергия или ленивост.

Ако усетите такива признаци, изключете климатика или се разходете за кратко извън офиса. Можете и да си вземете освежаваща напитка. Най-добрата е водата, така че не се ограничавайте от нея.

Суха и дразнеща кожа

Неразположението да имате суха кожа, която да ви дразни, може да идва и от климатика. Това се получава особено лятно време, когато от студено излизате на топло и обратното. В резултата на това кожата става суха и сърбяща. Можете да използвате различни мазила и кремове, но това от своя страна само ще намали симптомите. Най-добре е да се опитате да работите без климатик или да го замените с вентилатор.

За да избегнете тези на разположения е добре да почиствате редовно климатиците и когато не се налага да не ги използвате. Също така, проветрявайте поне 2 пъти на ден, за да освежавате въздуха. Не забравяйте да пиете и често вода или други напитки в летните месеци, за да не сте дехидратирани и по този начин да увеличите негативното влияние на смяната на температурите.

Материалът Ето защо НЯМАМ климатик вкъщи! Не, защото не мога да си го позволя! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!