img

НИМХ съобщи: След 72 часа сняг на много места в България

/
/
/
139 Views

 

 

В сряда и четвъртък ще бъде облачно, отново се повишава вероятността за валежи от дъжд, в планините и планинските райони над 900-1000 метра – от сняг, съобщиха от НИМХ.

През втория ден, с обръщане и усилване на вятъра от северозапад, дневните температури ще се понижат и в много райони в Северна България и високите котловинни полета дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

В Горнотракийската низина, крайните югозападни райони и по Черноморието ще вали дъжд. Има повишена вероятност за значителни количества

. В петък валежите ще отслабват и спират, най-късно в Югоизточна България, където със северен вятър температурите ще се понижат, в равнинната част ще вали дъжд и сняг, в Странджа – сняг.

 

 

През почивните дни и в началото на следващата сед

мица вероятността за валежи е по-малка, но в неделя отново временно се повишава. Облачността ще е предимно значителна. Вятърът ще отслабне. Ще бъде от изток-югоизток, по-добре изразен в Източна България.

Ще се затопля, но сутрешните температури ще остават ниски – в повечето райони отрицателни или близки до 0°. Дневните ще са най-често между 2° и 7°, малко по-високи в понеделник.

Материалът НИМХ съобщи: След 72 часа сняг на много места в България е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!