img

Извънредно: Издирваната 14-г. Ваня е намерена мъртва в чувал

/
/
/
144 Views

Северна Македония е разтърсена от убийството на 14-годишно момиче. Тялото му е открито с вързани ръце и крака в чувал в околностите на Скопие.

Ваня Гьорчевска е била похитена преди 7 дни. Според разследващите нападението е поръчано от бащата, който е дал информация на похитителите, когато момичето е излязло от вкъщи, за да иде на училище. Той е бил задържан.

 

Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката, която е разведена със съпруга си. Според разследващите похитителите са изпаднали в паника, че са следени и са решили да убият момичето. 14-годишното дете е убито с пистолет и заровено.

Убиецът е напуснал Северна Македония с кола с адвоката си, като първо са влезли в Сърбия, а след това в България.

В околностите на град Велес е намерен още един труп – на 74-годишния Панче Жежовски. Той също е бил обявен за издирване. Според информация от разследващи, цитирана от „Вечер“, той е бил отвлечен и му е отнет автомобил, с който е извършено отвличането на Ваня.

 

Очевидно става дума за организирана престъпна група, занимаваща се с отвличания. Трима души – Велибор Манев, Влатко Кешишев и Боре Видевски, са признали пред полицията целия план за отвличането на Гьорчевска и Жежовски. По думите на шефа на прокуратурата в Скопие гаврил Бубевски, до убийството на момичето се стигнало, когато „нещата излезли извън контрол“. На тях ще им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Материалът Извънредно: Издирваната 14-г. Ваня е намерена мъртва в чувал е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!