img

Горещи новини за обира на инкасото в Благоевград, вече има заподозрени и защо се издънили

/
/
/
212 Views

Втори ден дръзкото нападение над инкасо автомобил е най-коментираната тема в Благоевград. Припомняме, че както БЛИЦ писа бе извършен въоръжен грабеж, при който трима маскирани, двама, от които с пистолети, нападнаха охранителите на инкасо автомобил и простреляха единия от тях.

Уплашени вероятно, обирджиите избягали в неизвестна посока, като изтървали 4 торби и 1 чувал с пари, които останали на улицата, разказват източници, цитирани от Struma.com.

 

Всяка събота се доставят оборотни средства за банкоматите в целия регион, затова и очакванията на обирджиите били, че ще успеят да вземат всички пари, които според запознати са около 2 милиона лева. Нападателите се придвижвали с автомобил ауди, сив на цвят, със софийска регистрация. Същият автомобил бе намерен в района на пернишкото село Мало Бучино- опожарен.

Оказа се, че автомобилът е краден през март от столицата, което потвърждава версията, че нападателите са подготвяли големия удар от месеци.

Знаели са по часове движението на инкасото, явно са наблюдавали целия процес, докато решат да направят удара с очакваната голяма плячка. Около 06. 30 часа вчера, охранителите и микробуса били на мястото – касов център на банка в Благоевград и докато били в гаража, нападателите пристигнали с Ауди-то.

Трима маскирани слезли от колата, а шофьорът на колата я приближил на заден ход, до гаража с парите. Двама от нападателите били въоръжени с пистолети, а третият не бил въоръжен. Охранителите реагирали светкавично, единият от тях влязъл във физически сблъсък с въоръжен нападател, който произвел изстрел. Другият охранител стрелял.

Нападателите грабнали чувал и няколко торби, като повече от тях били в ръцете на невъоръжения. Когато обаче видели ранения гард, се уплашили и побягнали, чувал с пари е оставен до простреляния 52-годишен мъж.

Двама от нападателите успели бързо да се качат в колата и потеглили с мръсна газ, а третият, които носил повечето торби останал извън нея, тичайки да ги догони, той изпуснал торбите, които останали на земята. И тук е въпросът дали другите двама са успели да вземат пари. Според прокуратурата и разследващите липсва само една торба, но не е ясно какво е имало в нея и колко са парите. Някои твърдят, че не са повече от стотина хиляди лева.

Много бързо полиция пристигна на мястото и районът с часове бе отцепен, правеше оглед на мястото, разглеждаха се охранителни камери почти през целия ден. На помощ на местните полицаи пристигнаха криминалисти от Главна дирекция „Национална полиция“, които поеха ръководенето на разследването. Беше открито опожареното Ауди, което почти сигурно е, че е на нападателите.

Според непотвърдена информация столичните ченгета имали и заподозрени лица. Планът на грабителите не се осъществил на 100%, плячката им не е това, които очаквали и за което се подготвяли, но случаят е потресаващ, тъй като единият от охранителите пострада тежко.

Проектилът причинил разкъсване на пикочния му мехур, което създава предпоставка за възникване на бактериална инфекция в организма му, това усложни състоянието му рязко и затова беше транспортиран във ВМА, състоянието му е тревожно, казаха лекарите от МБАЛ Благоевград. За нападателите се говори, че не са топ професионалисти, тъй като въпреки дългата подготовка са допуснали съществени грешки, които вероятно ще помогнат за задържането им.

Вчера цял ден местните полицаи проверяваха най-активния кримиконтингент за алиби, а всички полицейски управления търсеха сив автомобил Ауди.

Материалът Горещи новини за обира на инкасото в Благоевград, вече има заподозрени и защо се издънили е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!